Întrunire bilaterală România – Wallonia Bruxelles 3-5 decembrie

Întrunire bilaterală România – Wallonia Bruxelles 3-5 decembrie

Întrunire bilaterală România – Wallonia Bruxelles 3-5 decembrie

          În perioada 3-5 decembrie, a avut loc la București, întâlnirea bilaterală dintre reprezentații Ministerului Federației Wallonia Brussels, împreună cu reprezentanți ai Delegației generale Wallonia Brussels de la București, precum și reprezentanți ai importantelor instituții  din România, responsabile cu organizarea si coordonarea educației profesionale si tehnice.

Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR), ca organizator al acestei intâlniri bilaterale a prezentat delegației belgiene, pe parcursul celor 3 zile, cele mai reușite modele de bune practici, în ceea ce privește formarea profesională inițială în sistem dual din România, modele care se pot implementa si in cadrul altor sisteme de invatamant profesional si tehnic din Europa.

Astfel, în perioada 3-4 decembrie, s-au desfășurat vizite la Colegiul Tehnic Mihai Bravu și la Campusul Tehnic din Brașov, având ca partenere 2 instituții, respectiv Școala Profesională Germană Kronstadt și Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț, unde a fost prezentată delegației belgiene implementarea modelului de învățământ dual, constituind, astfel, un exemplu de bună practică la nivelul întregului sistem educațional profesional si tehnic.

În data de 5 decembrie, la sediul ANFPISDR, a avut loc o întâlnire, la care au participat, alături de reprezentanții Autorității si reprezentanți ai  Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) și unde împreună cu delegația belgiană s-au discutat aspecte referitoare la modalitățile de organizare a învățământului profesional si tehnic și idei de îmbunătațire a acestuia, la nivelul ambelor țări. Delegația belgiană a apreciat foarte mult implementarea sistemului dual în România și faptul că reprezintă o șansă pentru dezvoltarea învățământului profesional si tehnic, în oricare dintre țările Uniunii Europene si faptul că, reprezintă un model ce poate fi urmat care să susțină îmbunătățirea actualului mod de organizare deja impelmentat.

Urmează ca, în decursul lunilor următoare ANFPISDR și Ministerul Federației Wallonia-Brussels, să semneze un parteneriat de cooperare, care să ajute la dezvoltarea învățământului dual și la un schimb de informații între cele două țări și care să constituie un prim pas spre o cooperare fructuoasă si benefică în privința promovării și dezvoltării învățământului dual.

În cadrul evenimentului, dl. Ion Gabriel Bratu, președintele ANFPISDR, a înmânat diplome de exclență, pentru implicare și participare la eveniment, tuturor membrilor delegației din Wallonia-Bruxelles.

About The Author

Related posts