Invazie de furnici cu aripi în Câmpulung!

Invazie de furnici cu aripi în Câmpulung!

Invazie de furnici cu aripi în Câmpulung! Zeci de câmpulungeni care locuiesc la case dar și la bloc ne-au scris la redacție că numai fac față invaziei insectelor. Numai că la Câmpulung nu s-a făcut nicio campanie de dezinsecție – dezinfecție de când cu coronavirusul atunci când o firmă specializată din oraș a împrăștiat mult clor prin cartiere și prin scările de bloc. Cum ADP-ul nu se poate ocupa de acest serviciu, autoritățile locale trebuie să facă contract cu o firmă specializată.

Este obligatoriu ca atunci când temperaturile depăşesc 30 de grade în termometre ca autorităţile locale ale fiecărui oraş, din bani de la bugetul local să facă o campanie de dezinsecţie, dezinfecţie pe domeniul public al oraşului cât şi în scările de bloc.

Până acum la Câmpulung nu s-a organizat niciodată o astfel de campanie, dar după modelul Mioveni, aleşii locali au luat în serios şi această problemă încă din 2015, pentru că în fiecare vară suntem sub o invazie de furnici cu aripi în centrul oraşului și nu numai. Din păcate au rămas doar vorbe, iar acum se văd efectele. Mai mult decât atât pe scările blocurilor sunt foarte mulţi tânţari şi păienjeni foarte mari care pot pune în pericol viaţa cetăţenilor, mai ales a celor care au anumite alergii la înţepăturile insectelor.

Nu mai vorbim de şobolanii care sunt instalaţi la subsolurile blocurilor iar în multe cazuri la unii proprietari au ajuns şi în apartamente pe conducte. 

About The Author

Related posts