Investiţii importante în comuna Lereşti!

Investiţii importante în comuna Lereşti!

În comuna Lereşti, încă se lucrează la asfaltarea străzilor, astfel încât, aşa după cum a precizat primarul Marian Toader, fiecare străduţă să fie asfaltată, să poată beneficia toţi locuitorii din Lereşti de condiţii optime. „Se face asfaltare pe trei străzi, este vorba de Axintexcu, Şotcan şi Valea Mărului Mică şi Mare.  Sunt cele trei bretele care nu au intrat în programul de asfaltare pe Axa  322. Suma este de cinci miliarde jumătate lei vechi. De la începutul anului s-au mai asfaltat străzile Marineşti, Valea lui Pătru, Valea lui Trandafir şi Vălimăreanu.

O să demarez un proiect de asfaltare a tuturor străzilor din comună, facem Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Investiţii, apoi până la finele anului să scoatem lucrarea la licitaţie şi să  demarăm lucrările. Banii sunt de la bugetul local. Sperăm să mai obţinem şi alte finanţări. Conform planului, la finele lui 2018 sau cel târziu 2019 să finalizăm asfaltarea tuturor străzilor din localitate.

De la Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale am primit înştiinţare că proiectul nostru a fost aprobat spre finanţare. Este vorba de un proiect de modernizare drumuri de interes local în comună. Valearea finanţării este de 999.918 euro. Este vorba de străzile Pahonţu, Valea Foii şi Muşetoiu până la staţia TRAFO şi strada Ţarină spre Cimitirul Eroilor plus drumul de contur mal stâng Râuşor. De la Barajul Râuşor până la coada barajului pe partea stângă spre Portăreasa”, a mai precizat primarul Toader.

Pe lângă străzile care vor fi asfaltate, în programul primarului pentru această perioadă se află şi anveloparea Căminului Cultural Lereşti. Suma este de un miliard 700  milioane lei vechi, bani de la bugetul local.

Va mai începe în scurt timp reabilitarea Stadionului din Lereşti, pentru care sunt prevăzuţi bani din Bugetul local, atât pentru proiect cât şi pentru reabilitare. Suma este de 1.800.000 lei. Stadionul nu a fost reabilitat niciodată. Acum se face cadastrul, apoi vor demara lucrările a mai precizat primarul.

About The Author

Related posts