Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Ion Pîrnuță reales viceprimar la Rucăr, pentru un al doilea mandat!
Ion Pîrnuță reales viceprimar la Rucăr, pentru un al doilea mandat!

Ion Pîrnuță reales viceprimar la Rucăr, pentru un al doilea mandat!

Ion Pârnuță reales viceprimar la Rucăr, pentru un al doilea mandat! Miercuri, 11 noiembrie noii aleşi locali de la Rucăr s-au întrunit pentru a vota cine va fi viceprimarul localităţii în mandatul 2020-2024. Niciunul dintre cei propuşi nu a obţinut suficiente voturi pentru a fi desemnat adjunctul primarului Ionel Dulamă.

Cei 15 consilieri locali de la Rucăr, 6 de la PSD (Ion Pîrnuţă, Viorel Ţîru, Constantin Solovăstru, Gheorghe Aurelian Pătran, Ilie Nică, Dana Manuela Nicolescu), 4 de la PNL (Cristian Mihai Nistor, Vasile Popa-Nica, Genel Lupu, Gabriel Sebastian Cosma), doi de la Pro România (Gabriela Felicia Gheorghe, Radu Florin Benţea) şi trei independenţi (Iosif Vălimăreanu, Dumitru Ghica, Bogdan Mihai Avram) s-au adunat, miercuri, 11 noiembrie, la primăria Rucăr, pentru a-şi desemna reprezentantul în Executivul administraţiei locale.

Pentru funcţia de viceprimar la Rucăr au fost trei propuneri: PSD l-a nominalizat pe fostul vice, Ion Pîrnuţă, PNL, pe Gabriel Sebastian Cosma, iar Pro Promânia, pe Radu Florin Benţea. După contabilizarea sufragiilor, s-a stabilit că Pîrnuţă a fost votat de colegii de la PSD, 5 la număr, Cosma la fel, de cei 4 de la PNL, iar reprezentantul Pro România a avut 5 voturi „pentru”, două de la membrii partidului şi trei de la independenţi.

Cum niciunul nu a îndeplinit condiţia de a fi votat de jumătate plus unul dintre aleşii locali, desemnarea viceprimarului va fi reluată într-o şedinţă programată pentru luni, 16 noiembrie. Până atunci, politicienii au la dispoziţie mai multe zile pentru a face noi alianţe.

Cum s-a dorit plecarea lui Ion Pârnuță din primărie în cele 5 zile s-au făcut cărțile în mai multe feluri, dar împărțirea și înmulțirea nu a avut rezultat, se pare. Așadar luni, 16 noiembrie de la ora 18.00 s-a reluat ședința extraordinară de Consiliu Local cu un singur punct pe ordinea de zi și anume alegerea viceprimarului. Au fost prezenți 14 consilieri locali, din 15. Au fost două propuneri, PSD-ul venind cu Ion Pîrnuță și Pro Romania cu Florin Bențea. PNL nu a avut candidat pentru funcția de viceprimar pentru că cel de data trecută Gabriel Sebastian Cosma a intrat în izolare.

În urma votului consilierilor locali, Ion Pîrnuță a avut 8 voturi iar Florin Bențea 5 voturi. Ședința s-a închis, iar Ion Pîrnuță a fost ales viceprimar pentru un al doilea mandat al primăriei Rucăr.

About The Author

Related posts