Ionuț Butoi, câmpulungeanul susținut îndeaproape de Prinţul Harry al Marii Britanii la Jocurile Invictus

Ionuț Butoi, câmpulungeanul susținut îndeaproape de Prinţul Harry al Marii Britanii la Jocurile Invictus

Prinţul Harry al Marii Britanii (33 de ani) şi fosta actriţă americană Meghan Markle (36 de ani) au fost declaraţi soţ şi soţie în urma ceremoniei de la Capela St. George din Windsor, devenind astfel Duce şi Ducesă de Sussex, sâmbătă, 19 mai. În timpul transmisiunilor LIVE de la nunta regală s-a discutat și faptul că Harry și actuala lui soție au apărut pentru prima dată împreună, în public, la ediția de anul trecut a Jocurilor Invictus, la Toronto.

Jocurile Invictus au fost înfiinţate chiar de Prinţul Harry al Marii Britanii, în 2014, după o experienţă de 10 ani în armata britanică şi două misiuni în Afganistan. La ediţia din 2017, ţara noastră a participat în premieră şi a fost reprezentată de 15 eroi, care au reuşit deja performanţa de a câştiga trei medalii: aur la tir, obţinută de Ionuţ Butoi din Câmpulung (care a câştigat şi medalia de argint la proba individuală), Dorin Petruţ şi Nicuşor Pegulescu, argint la canotaj (simulator), obţinută de Ciprian Iriciuc, şi bronz la 1.500 de metri, obţinută de Laurenţiu Şerban.

De altfel, reprezentantul Casei Regale a Marii Britanii a stat de vorbă şi s-a fotografiat cu militarii tricolori, care s-au declarat impresionaţi de întâlnire. În a doua zi a competiţiei Invictus, Prinţul Harry (33 de ani) a urmărit evoluţia sportivilor paralimpici din tribuna suporterilor români. De altfel, Prinţul Harry a vizitat echipa României în timpul antrenamentelor. Britanicul a stat de vorbă şi s-a fotografiat cu militarii tricolori răniţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, impresionându-i încă o dată pe aceştia când le-a spus că este la curent cu acţiunile lor de sprijin din ultimii trei ani.

 

 

 

About The Author

Related posts