IPJ Argeş: Trecerea dintre ani în siguranţă!

IPJ Argeş: Trecerea dintre ani în siguranţă!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a luat măsurile necesare pentru pentru ca trecerea dintre ani să fie sărbătorită fără evenimente neplăcute.

În perioada 30 decembrie a.c. – 2 ianuarie 2018, polițiștii argeșeni vor acționa cu efective suplimentare pentru a se asigura că trecerea dintre ani va rămâne una marcată numai de evenimentele plăcute. O atenție deosebită va fi acordată asigurării ordinii publice, combaterii faptelor antisociale, fluidizării traficului rutier și gestionării situațiilor de urgență. Peste 200 de polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vor acționa, cu sprijinul polițiștilor din alte structuri, ce vor fi prezente pe teren, zilnic.

Reamintim că în perioada premergătoare acestor sărbători, au fost desfășurate activități preventive de către efectivele de poliție rutieră, cu scopul depistării șoferilor care conduc cu viteză peste limita legală, a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice și pentru verificarea dotării cu anvelope de iarnă, acolo unde starea părții carosabile o impune.

Tot în scop preventiv, în perioada trecerii dintre ani, polițiștii au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea comercializării de produse pirotehnice în afara condițiilor legale, depistarea persoanelor care desfășoară activități comerciale ilegale, precum și de verificare a îndeplinirii obligațiilor referitoare la organizarea și desfășurarea activităților de pază a obiectivelor.

Polițiștii argeşeni vă recomandă: 

Adoptaţi o conduită preventivă în trafic pentru a călători în siguranţă în condițiile de trafic aglomerat, la deplasările pentru cumpărături de sărbători, sau către locurile de vacanță, în contextul temperaturilor scăzute.

Interesaţi-vă despre condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi și luați în considerare posibilitatea ca la întoarcerea din vacanță, intervalul orar sau starea părții carosabile să impună obligația montării de anvelope de iarnă. Înainte de începerea deplasării, verificați starea sistemului de degivrare. Păstraţi o distanţă mai mare în mers faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

În spații aglomerate, evitați înghesuiala, acordați o atenție sporită bunurilor personale și supravegheați în permanență copiii în situația în care aceștia vă însoțesc.

În utilizarea artificiilor și peradrelor, acordați o atenție sporită pentru ca, prin utilizarea acestora, să nu puneți în pericol sănătatea persoanelor sau să existe pericolul producerii de distrugeri sau degradări de bunuri.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vă doresc să aveţi drum bun, să nu fiţi implicaţi în evenimente rutiere sau de altă natură, astfel încât să vă bucurați de sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

About The Author

Related posts