20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Îți plac jeleurile? Iată din ce sunt făcute acestea, de fapt!

Alte Știri

Jeleurile fac parte din categoria dulciurilor de care nu te poți detașa complet. Din când în când, ți se trezește o poftă nemaipomenită de astfel de preparate. Și fără să vrei, parcă te vezi deja ajuns în supermarket la raionul cu bunătăți gelatinoase. Ei bine, în cazul de față, nu mai ai cum să dai înapoi. Prin urmare, îți satisfaci pofta nevinovată, fără să te gândești la consecințe. În afara faptului că nu sunt sănătoase, jeleurile sunt făcute din părțile corpului celui mai căutat animal de sărbătorile de iarnă. Exact, este vorba despre nimeni altul decât porcul. 

De unde provin jeleurile

Toată lumea le adoră, însă puțini știu din ce sunt făcute. Unii le iubesc pentru forma lor, alții sunt atrași de textura elastică. Gelatina care se regăsește în jeleuri provine din colagenul obținut din oasele, copitele, tendoanele de la bovine și porcine, dar și din cartilajul peștilor.

Pentru a produce gelatină, producătorii zdrobesc aceste părți și le tratează în prealabil cu niște substanțe acide pentru a descompune structurile celulare și a extrage mai ușor colagenul. După acest tratament, amestecul obținut se fierbe. În timpul acestui proces, molecula de colagen ajunge să se descompună parțial, iar produsul rezultat se numește gelatină. Acesta se extrage cu ușurință, deoarece se ridică la suprafață, formând o peliculă după ce amestecul se răcește. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie