Iulia Bâlea va depune jurământul în Consiliu Local! Cine este și ce o recomandă!?
Iulia Bâlea va depune jurământul în Consiliu Local! Cine este și ce o recomandă!?

Iulia Bâlea va depune jurământul în Consiliu Local! Cine este și ce o recomandă!?

Iulia Bâlea va depune jurământul în Consiliu Local! Cine este și ce o recomandă!? Primul eveniment din viața administrativă publică a Iuliei Bâlea va avea loc marți, 19 octombrie la ora 17.00. Intră în Consiliu Local din partea Partidului Oamenilor Liberi, după ce colegul de partid, Octavian Dumitrașcu a renunțat din motive numai de el știute.

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐬̦𝐢 𝐜𝐞 𝐦𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥?

Numele vă este cunoscut și îl asociați, mai degrabă, cu carne, decât cu o persoană: “de unde ai luat carne? De la Bâlea.” Și “Bâlea” (scris cu “â” din “a” în onoarea tatălui meu care a făcut din acest nume un brand local de referință), a devenit un loc, o destinație, o ușă deschisă către sursa de carne și bunătăți naturale de carmangerie. Ne trec pragul nu numai câmpulungeni în căutarea a ceea ce au auzit de la prieteni că pot cumpăra de la Bâlea, iar eu sunt mândră că putem contribui și noi cu puțin, prin munca noastră, la renumele Câmpulungului.

Pentru prietenele mele și pentru cei care mă cunosc îndeaproape, sunt omul planurilor mari și îndrăznețe. Până la 50 de ani, mi-am schimbat de patru ori ocupația, de trei ori orașul de reședință, chiar și țara. La 45 de ani, când mulți se consideră pe platoul carierei și caută să se așeze cât mai confortabil într-un job convenabil și într-un stil de viață cât mai așezat, eu am ales să iau totul de la zero într-o țară străină, să învăț o limbă aproape imposibilă și să lucrez, pentru prima dată în viață, într-o corporație.

Orice schimbare mi-a pus în față provocări diferite și am fost capabilă de eforturi neobișnuite pentru a mă adapta noilor realități. Niciodată însă nu am avut nici măcar umbra gândului că nu voi reuși. Pentru că “stelele mele se aliniază întotdeauna”, zic mereu, chiar îmi ies toate așa cum le gândesc. Și de data aceasta ne va ieși tot ceea ce ne-am propus pentru Câmpulung, cu condiția să vă putem convinge că noi suntem cei destul de merituoși să vă poarte mesajul. Tot eu zic că marele meu noroc în viață sunt oamenii pe care îi întâlnesc și, din această perspectivă, sunt bogată ca un nabab.

Am avut parte de oameni deosebiți, și aici mă refer la familia mea, la profesorii și mentorii mei, colegi, prieteni, oameni alături de care am trait experiențe extraordinare, care mi-au insuflat un sistem de valori reale, de la care am învățat că lucrurile trainice se construiesc cu trudă și că lucrurile bune vin celor care știu să aștepte, că fiecare om are părți bune și părți rele, iar dacă te uiți mai mult spre cele bune, îi dai de înteles că-l prețuiești și contezi pe el. Pentru că am în spate 21 de ani de activitate didactică, m-am format ca un om pentru oameni și pot spune că echipa este cel mai important lucru din viața mea profesională.

Extinzând noțiunea la nivel macro, comunitatea și spiritul comunitar reprezintă, pentru mine, garanția reușitei. Nimeni nu poate face singur lucruri mărețe. Educând copiii și modelând minți fragede în care picurăm stropi de frumusețe și sădim semințe ce vor răsări bogate și mai bogate cu fiecare an, am învățat un adevăr esențial: educatorii, și aici mă refer și la părinți, sunt primele modele ale copiilor, iar educația se face NUMAI prin puterea exemplului.

Când ceea ce spui nu se pliază pe ceea ce faci, totul este egal cu nimic. Nelson Mandela spunea că “educația este cea mai puternică armă cu care poți schimba lumea”. Orașul nostru a dat nume strălucite de savanți în diverse domenii, a avut cândva o industrie în care activau profesioniști valoroși la toate nivelurile, iar această tradiție stă în puterea noastră să nu se piardă, să renască și mai puternică. Școala și formarea copiilor și tinerilor pentru muncă și viață trebuie să ne fie prima preocupare și cea mai onorabilă. Cu informațiile prezentate de noi mai sus, a ieșit Iulia Bâlea în fața câmpulungenilor în campania electorală de anul trecut pentru alegerile locale.

About The Author

Related posts