Jandarmii au confiscat bastonul metalic telescopic al unui elev

Jandarmii au confiscat bastonul metalic telescopic al unui elev

Jandarmii au confiscat bastonul metalic telescopic al unui elev. Un echipaj de jandarmerie care asigura măsuri de ordine și siguranță în apropierea Liceului Tehnologic Dacia din municipiul Pitești s-a întâlnit astăzi cu o situaţie mai puţin obişnuită.

Aceştia au fost sesizaţi de o persoană despre faptul că un tânăr mânuia un baston în curtea liceului. Echipajul de jandarmi s-a deplasat la faţa locului, iar după ce l-au legitimat şi l-au controlat pe tânăr, aceştia au găsit un baston metalic telescopic cu o lungime de 30 cm.

În momentul când tânărul în vârstă de 15 ani a fost întrebat motivul pentru care îl deţinea, acesta a declarat că l-a cumpărat în acest weekend și voia să-l arate colegilor.

Jandarmii au confiscat bastonul dar nu înainte de explica elevilor de ce este interzisă deţinerea acestui tip de obiecte precum şi sancţiunea aplicabilă în aceste situaţii şi anume pedeapsa cu închisoare de la unu la trei ani sau amendă.

Pe numele băiatului s-au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 372 Cod penal „portul sau deținerea de obiecte periculoase” care se pedepsește cu închisoare de la unu la trei ani sau amendă.

About The Author

Related posts