La 80 de ani au rămas sub cerul liber, după ce li s-a făcut casa scrum!

La 80 de ani au rămas sub cerul liber, după ce li s-a făcut casa scrum!

La 80 de ani au rămas sub cerul liber, după ce li s-a făcut casa scrum! Săptămâna trecută s-a încheiat cu o tragedie în Muscel, o casă a fost mistuită de foc în comuna Lereşti, sat Voineşti. Imobilul familiei Anghel a fost cuprins de foc duminică seara în jurul orei 21.00.

Oamenii când au vâzut că locuinţa le-a fost cuprinsă de foc au anunţat imediat la 112, cerând ajutor.

La Lereşti au pornit imediat două echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj cu o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung.

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiului. Lupta cu focul a durat mult timp pentru că imobilul era cuprins de foc şi casa era construită din bârne de lemn și cărămidă. Focul s-a extins şi la alte anexe din apropiere, la bucătărie și magazie.

Din bucătărie a fost scoasă o butelie de gaz și a mai fost salvat mobilierul din două camera ale imobilului.

Focul a distrus acoperișul și anexele casei pe aproximativ 90 mp, obiecte de mobilier din interior, un televizor și aparate electrocasnice și s-a degradat tavanul pe aproximativ 10 mp, pereții locuinței și alte aparate electrocasnice.

Conform pompierilor musceleni, sursa probabilă a fost efectul termic, un coș sau burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile au condus la producerea incendiului.

După nenorocire nepotul celor doi bătrâni au făcut un apel pe Facebook către prietenii săi. „ Azi noapte, casa bunicilor mei a ars în totalitate. Acum, bătrânii mei, în vârstă de 80 de ani, au rămas doar cu hainele de pe ei. În măsura în care puteţi, vă vă asigur că orice sprijin din partea voastră în haine, lucruri utile, sau orice credeţi că îi poate susţine va fi apreciat. Vă mulţumesc din suflet”, a scris Alexandru Stancu pe contul de socializare.

Tinerii s-au mobilizat şi au început să facă donaţii. În plus, cei din zona Muscelului au mers acasă la bătrâni şi au ajutat la eliminarea resturilor rămase în urma incediului pentru a curăţa curtea, în vederea refacerii construcţiei.

About The Author

Related posts