Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

La Câmpulung, încă mai există îndeletnicirea de a crește porci, prin cartiere! VIDEO
La Câmpulung, încă mai există îndeletnicirea de a crește porci, prin cartiere! VIDEO

La Câmpulung, încă mai există îndeletnicirea de a crește porci, prin cartiere! VIDEO

În anul 2018, încă mai există porci, găini și iepuri crescuți prin cotețe improvizate în cartierele din Câmpulung. Câțiva consilieri locali au cerut în ședința de Consiliu Local, primarului Liviu Țâroiu să verifice pe acești porci dacă tot s-a format o comisie la nivel local pentru combaterea pestei porcine africane.

Edilul Țâroiu a declarat că nu poate verifica toți porcii, dar a ocolit subiectul legat de cotețele care nu își au locul în cartierele orașului.

Prefectul Emilian Dragnea a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii.

Rezultatele controalelor vor fi comunicate săptămânal, sub coordonarea DSVSA Argeş. Totodată, autorităţile publice locale vor avea în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora.

Garda Forestieră Ploieşti are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea prevederilor Ordinului Ministrului Apelor şi Pădurilor, nr. 827/23.08.2018, privind cotele de intervenţie la specia mistreţ, urmând a comunica săptămânal stadiul recoltării acestor animale.

Important! Recomandăm argeşenilor să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA.

About The Author

Related posts