web analytics
Breaking News
La Câmpulung precipitaţiile au fost de 13 l/mp în 6 ore!

La Câmpulung precipitaţiile au fost de 13 l/mp în 6 ore!

Conform Administraţie  Naţionale de Meteorologie, în ţară în intervalul 12 martie, ora 16.00 – 14 martie, ora 08.00, temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp.

În Muntenia, primele zile ale prognozei valorile termice diurne nu vor avea variații importante, urmând a se înregistra o medie regională de aproximativ 12 grade, până pe data de 17 martie, iar temperaturile nocturne în acest interval se vor situa, în general, între 3 și 6 grade. Între 18 și 21 martie, vremea se va răci, iar temperatura aerului va coborî sub valorile  normale climatologic pentru această perioadă a anului, însă începând cu 22 martie va debuta un nou proces de încălzire, ce va determina, la finalul perioadei de prognoză, valori termice de 14 grade ziua și 2…3 grade noaptea, în medie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată pe 12 și 13 martie și, din nou, după data de 17 martie.

La Staţia Meteo din Câmpulung nivelul precipitaţiilor înregistrate marţi a fost de 13 l/mp în ultimele 6 ore şi într-un interval de 12 ore s-au înregistrat 15 l/mp.

About The Author

Related posts