La Lerești s-au sărbătorit 102 ani de Românie mare păstrând tradițiile!
La Lerești s-au sărbătorit 102 ani de Românie mare păstrând tradițiile!

La Lerești s-au sărbătorit 102 ani de Românie mare păstrând tradițiile!

La Lerești s-au sărbătorit 102 ani de Românie mare păstrând tradițiile! Din păcate, pandemia i-a obligat pe organizatori să nu mai organizeze acest eveniment la fel ca în alți ani.

Cu distanțare socială, măști și toate măsurile de precauție luate, Primăria și Consiliul local Lerești, Asociațiile culturale și istorice, reprezentanți ai școlilor, dar și preoții din comună au participat la depunerea de coroane la monumentele eroilor din localitate.

,,Dragi lereșteni, oriunde v-ați afla, purtați în suflet locul natal și inima de român! Suntem un neam de luptători într-o țară atât de frumoasă. Este ziua în care sufletele noastre trebuie să fie unite, oriunde am fi pe acest Pământ! La mulți ani, România, la mulți ani lereșteni!”, a declarat primarul Marian Toader.

Primarul Marian Toader alături de viceprimarul Adriana Cicu, purtând un port popular specific locului, au pornit evenimentele dedicate Zilei naţionale a României, de la Primăria Lerești păstrând toate măsurile în vigoare.

Ca în alți ani lereșetenii nu i-au mai întâmpinat cu aplauze pe la porți din cauza restricțiilor, aceștia exprimându-și chiar dezamăgirea în acest sens mulțumindu-se doar cu informațiile apărute la posturile locale de televiziune și în social media. Festivităţile au început la ora 12.00 cu slujba religioasă, oficiată de un sobor de preoţi, urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

De la primăria Lerești, programul activităţilor de 1 Decembrie a continuat la monumentele de la Biserica Lereștii de Sus la monumentul eroului locotenent Dumitru Lazea, la Biserica Lereștii de Jos, la Cimitirul Eroilor, la Valea Foii și la Ateneul Voinești.

Pe străzile din Lerești s-au făcut drumeții călare, cei participanți la paradă au purtat straie populare și steaguri în mâini.

About The Author

Related posts