La mulți ani tuturor celor care au condus Instituția Prefectului Argeș

La mulți ani tuturor celor care au condus Instituția Prefectului Argeș

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, transmite, cu ocazia Zilei Instituției Prefectului, un mesaj tuturor angajaților și colaboratorilor, cât și celor care au condus, de-a lungul timpului, această instituție:

“La ceas aniversar, adresez tuturor celor care au condus această instituție, prefecți și subprefecți, precum și angajaților Prefecturii Argeș, din decursul timpului și din prezent, colaboratorilor instituției și tuturor argeșenilor, urări de sănătate, bucurii și împliniri. La mulți ani!”.

Pentru că ne confruntăm cu o situație deosebit de dificilă, nu este timp pentru festivități sau sărbătoare, angajații Instituției Prefectului Argeș fiind angajați total în lupta pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Ziua Instituţiei Prefectului este sărbătorită, începând cu anul 2019, la 2 aprilie, dată la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noţiunea de ”prefect”. Noţiunea de ”prefect” era întâlnită în Muntenia şi în Moldova înainte de Unirea Principatelor din 1859, dar pe atunci purta denumirea de ”ispravnici de judeţe” sau ”ispravnici administratori”, cea de ”prefect” fiind instituită propriu-zis prin Legea comunală din 1 aprilie 1864 şi prin Legea pentru înfiinţarea consiliilor judeţene din 2 aprilie 1864. În prezent, prefectul este ”reprezentantul Guvernului în teritoriu, autoritate a administraţiei publice locale şi conducător al serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte autorităţi centrale ale administraţiei publice (…) garantul respectării legii şi ordinii publice la nivel local”. Instituţia Prefectului a avut, aşadar, un rol important în dezvoltarea României, atât din punct de vedere economic, cât şi cultural şi social.  Ziua Instituţiei Prefectului a fost instituită prin Legea 348/2018.

About The Author

Related posts