La spitalul Câmpulung, nu s-au produs schimbări!

La spitalul Câmpulung, nu s-au produs schimbări!

Dacă la spitalele din Argeș au revenit în funcții directorii demiși pe perioada ordonanței militare, la Câmpulung, Andrei Aron a rămas în continuare în funcție chiar dacă s-au făcut multe presiuni pentru a se întâmpla contrariul.

Pe surse am aflat că s-a încercat o “înscăunare” forțată a fostului manager prin tot felul de diversiuni. Așadar Andrei Aron va rămâne manager la spitalul Câmpulung și pe perioada stării de alertă, printr-un ordin de ministru.

De luni au fost numiți noi directori la mai multe spitale din județ. Deciziile au fost luate de președintele Consiliului Județean Argeș care a emis dispozițiile. De asemenea, Andriana Molfea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş a revenit în funcție de luni, după ce a fost suspendată printr-un ordin al Ministerului Sănătății, pentru „management defectuos”, pe durata stării de urgenţă. M.S.

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește sistemul sanitar, se menține modalitatea de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere de către autoritățile administrației publice locale, așa cum era reglementat înaintea instituirii stării de urgență.

Astfel, în baza noilor prevederi, astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a emis următoarele dispoziții, cu aplicabilitate începând cu data de 18 mai 2020:

  • Numirea ec. Vasilica Bărbulescu în funcția de director financiar – contabil interimar la Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești.
  • Numirea dr. Tudor Ionescu în funcția de manager interimar la Spitalul de Pediatrie Pitești.
  • Numirea dr. Gabriel Copciag în funcția de director medical interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești.
  • Numirea ec. Florina Isabela Din în funcția de director financiar – contabil interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În ceea ce privește conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești, Ordinul de Ministru privind suspendarea al Adriana Molfea din funcția de manager pe durata stării de urgenţă, emis în baza art. 21 din Ordonanța de urgență nr. 70/2020, a încetat să își producă efectele ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020. În consecință, Adriana Molfea a revenit de drept în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești, începând de astăzi, 18 mai 2020.

About The Author

Related posts