La U.A.M.S. Rucăr – 3 cazuri de Covid!
La U.A.M.S. Rucăr – 3 cazuri de Covid!

La U.A.M.S. Rucăr – 3 cazuri de Covid!

La Unitatea de Asistență Medico-Socială din Rucăr cadrele medicale și pacienții sunt permanent testați. Sâmbătă, 20 iunie 3 cadre medicale au fost depistate pozitiv. Două asistente sunt din Rucăr iar o asistentă din Bilcești. Restul celor testați au fost găsiți negativ.

La această Unitate de Asistență Medico-Socială din Rucăr, DSP Argeș a declanșat o anchetă epidemiologică. Cadrele medicale depistate pozitiv au fost transportate cu izoleta la spitalul din Câmpulung. Familiile acestora au intrat în izolare și toți cei care au avut contact direct adică au stat în apropierea cadrelor medicale cel puțin de 15 minute, au fost nevoiți să se izoleze la domiciliu.

U.A.M.S. Rucăr a fost înfiinţată conform HCJ Argeş nr. 41 din 28.02.2014, cu un număr de 40 de paturi prin reorganizarea Spitalului de Boli Cronice Rucăr, care a avut în structura 30 de paturi.

Spitalul a fost înfiinţat în 1940 ca spital de campanie. Între anii 1975 şi 1985 – 1988 a avut 120 de paturi şi 5 secţii – medicală, cardiologie, obstretică, pediatrie şi chirurgie. În perioada 1992 – 1994 a fost dotat prin programe ale Băncii Mondiale de dezvoltare a centrelor de sănătate.

Este situat pe drumul european 574 Piteşti – Braşov, la 25 km de Spitalul Orăşenesc Câmpulung, spital cu 400 de paturi şi Unitate Primiri Urgenţe.

About The Author

Related posts