Lereştenii se pregatesc să primească Flacăra Centenarului!

Lereştenii se pregatesc să primească Flacăra Centenarului!

Marți, 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a aprins Flacăra Centenarului Marii Uniri. Astfel, sub egida “România de la Argeș ” în județul nostru au debutat manifestările dedicate aniversării a o sută de ani de la înfăptuirea momentului istoric al Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. “Flacăra Centenarului aprinsă la Muzeul Golești va poposi în fiecare localitate din județul Argeș acolo unde vor fi citite și numele tuturor eroilor argeșeni căzuți în primul Război Mondial. În jurul datei de 1 Decembrie flacăra va ajunge la Monumentul Eroilor de la Mateiaș iar pe 1 Decembrie la Alba Iulia”a spus președintele CJ Argeș, Dan Manu.

Aşadar, acum, administraţiile locale din localităţile din Argeş, vor începe să se pregătească pentru acest eveniment. Primii care au început pregătirile sunt cei din comuna Lereşti. Vineri, în Sala de Consiliu a Primăriei Lerești, la invitația primarului Marian Toader și a viceprimarului Adriana Cicu, au fost prezenți  Alexandru Pahonțu de la Asociația Culturală Lerești-Muscel,  Gheorghe Nițică de la Asociația Cultul Eroilor, filiala Lerești, Ionel și Elena Marin de la Asociația Alunelul, Răzvan Caplan  preot paroh, Parohia Lereștii de Jos, Valențiu Bădescu  preot paroh, Parohia Lereștii de Sus, Gabriel Cicu  preot paroh, Parohia Răceni, Adrian Moisescu  preot paroh, Parohia Valea Foii, Robert Maria director, Școala Gimnazială nr. 1 Lerești. Întâlnirea a avut drept scop demararea pregătirilor pentru ziua sărbătoririi Centenarului. Pe tot parcursul anului 2018, în toate comunele județului Argeș vor avea loc evenimente ce vor marca împlinirea a 100 de ani de Românie unită.

“Dorim ca și acest eveniment, așa cum obișnuim, să fie unul de înaltă ținută, rezonând în sufletele lereștenilor cu ecouri peste veacuri. Din acest motiv, am considerat că trebuie să ne pregătim corespunzător, fiecare dintre cei prezenţi au un rol bine stabilit. Noi obişnuim să facem lucrurile ca la carte, nu ne permitem să greşim, iar acest eveniment este de o înaltă ţinută şi trebuie tratat ca atare”, a precizat primarul comunei, Marian Toader.

About The Author

Related posts