13.3 C
Campulung Muscel
joi, 28 martie, 2024

Liceenii sunt invitați să participe la un eveniment online despre prevenirea traficului de persoane – Campania „19 ZILE DE ACTIVISM”

Alte Știri

Care sunt pericolele pentru adolescenți și copii în mediul online? Cum ne putem apăra eficient într-o epocă în care accesul la smartphone și internet e generalizat?

Marți, 16 noiembrie 2021, între orele 18:30 și 20:30, va avea loc o activitate de informare asupra traficului de persoane, parte a campaniei globale „19 ZILE DE ACTIVISM” implementată de FICE-UNESCO. Evenimentul este organizat la solicitarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” și a Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București, și promovează dezideratul ONU de dezvoltare sustenabilă SDG # 16.2  – Opriți abuzul, exploatarea, traficul și toate formele de violență și tortură împotriva copiilor!

Minorii sunt cel mai vulnerabil grup în fața tentativelor de recrutare în mediul online, în special în fața metodei de recrutare loverboy. Persoane rău intenționate stabilesc o relație afectivă cu viitoarele victime, seducându-le, cu scopul de a le exploata sexual. Raportul din 2020 al Comisiei Europene arată că numărul de copii români exploatați în spațiul UE a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.

Cei interesați pot participa la eveniment completând formularul de înscriere accesibil AICI sau pot să urmărească live evenimentul pe pagina de Facebook a proiectului Stop-AT și pe paginile co-organizatorilor: Freedom House România, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, PressHub, EduPedu, Valoare Plus, Consiliul Tineretului din România, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Cultural Socială Economica Christiana.

Evenimentul este organizat cu sprijinul consorțiului proiectului STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic), finanțat de Active Citizens Fund România și al proiectului „Combaterea Dezinformării și Racolării Online” finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic) este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România. Proiectul „Combaterea Dezinformării și Racolării Online” este implementat de Freedom House România în vederea combaterii traficului de persoane și a manipulării adolescenților și copiilor în mediul online și este finanțat de Comisia Europeană prin programul DISCO (Democratic and Inclusive School Culture in Operation).

Ultimele Știri

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel. Banca Transilvania a făcut un...

Alte știri din aceeași categorie