Lipsa avizelor ISU, nu blochează deschiderea anului universitar

Lipsa avizelor ISU, nu blochează deschiderea anului universitar

Marți, 1 octombrie comunitatea academică a Universității de Stat din Pitești a anunțat festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 la ora 11.00.

Evenimentul se organizează în clădirea nouă iar acesta nu va fi blocat din cauza lipsei avizelor de funcționare de la ISU. De mai bine de 2 ani, rectorul Dumitru Chirleșan se confruntă cu această problemă. Ba nu a avut banii necesari, ori nu a apărut constructorul la timp. Pentru a face rost de bani pentru avizele ISU echipa condusă de rectorul Chirleșan a trebuit să facă rost de 3 milioane de lei noi doar pentru o singură clădire.

În Argeș sunt 20.000 de instituții de stat cu astfel de probleme, dar aceste clădiri au fost preluate în funcțiune și nu îi mai omoară nimeni cu avizele.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar se va face în jurul Atriumului unde se fac lucrări de reabilitare, se lucrează la instalarea coloanelor de desfumare, dar nu este un lucru rău că această comunitatea academică își așteaptă invitații în șantier. Se fac investiții într-o perioadă în care Guvernul nu alocă niciun leu de la bugetul de stat.

 

 

About The Author

Related posts