6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 26 noiembrie, 2022

LUCIAN IONESCU: Chiar nu este suficient să avem încredere în doamna primar că știe ce face

Alte Știri

LUCIAN IONESCU: Chiar nu este suficient să avem încredere în doamna primar că știe ce face.

„Am să transform 50 milioane în 700” este argumentul cu care se încearcă convingerea consilierilor locali să accepte un împrumut al municipiului. Lăsând la o parte afirmația pompoasă aș vrea să știu pentru ce ne împrumutăm, pentru străzile Leculești, Valea Bărbușii, etc, sau pentru cofinanțare proiecte pe fonduri europene?
Dacă pentru cofinanțări, mi se pare normal să vedem o listă a proiectelor pentru care s-a scris cerere de finanțare și care vor primi cofinanțare din creditul accesat. Transparența este mai necesară ca oricând! Nu e suficient „Eu aduc bani cât bugetul pe 30 de ani!” Trebuie pragmatism și transparență. Fără minciuni!
Consilierii locali știu pentru ce se împrumută? Știu că bugetul local este într-o mare gaură neagră după ce s-au făcut cheltuieli inutile? Știu care e diferența între un credit și o linie de finanțare?
Din punctul meu de vedere un credit este extraordinar de periculos. S-a dovedit că nu suntem capabili să accesăm fonduri cu rambursare 0%, precum cele din Anghel Saligny, iar acum ne împrumutăm de la bancă 50 milioane, o suma enormă, într-o perioadă în care roborul a explodat. Li se pun bancherilor în față niște proiecte aprobate în consiliu prin 2019 dar destinația de facto este alta, niște proiecte europene necunoscute.
Chiar nu este suficient să avem încredere în doamna primar că știe ce face și sigur face bine. Nu, nu este suficient când vorbim de un astfel de împrumut. Aștept să văd lista de proiecte, deși sunt sigur că nu există, a scris fostul consilier local, Lucian Ionescu pe pagina sa de socializare.
Ultimele Știri

Persoanele care vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere pentru alimente

Persoanele care vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere pentru alimente. Anunţul...

Alte știri din aceeași categorie