Mai mulţi procurori argeşeni s-au înscris pentru a promova în eşalonul superior

Mai mulţi procurori argeşeni s-au înscris pentru a promova în eşalonul superior

Mai mulţi procurori argeşeni s-au înscris pentru a promova în eşalonul superior. Astfel,  trei procurori din Argeş au avut succesul de a obţine rang de Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie. Alte două magistrate înscrie la concurs nu au reuşit perfor­manţa.

Concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc în luna octombrie, rezultatele fiind făcute publice recent. La concurs s-au înscris în total, 15 procurori de la Parchete din Argeş, 5 dintre aceştia dorind să aibă competenţă de Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde au fost scoase la „bătaie“ 50 de locuri, pe ţară.
Printre candidaţi s-au numărat procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti Mihail Aldea, dar şi procurorul şef al Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Piteşti, Săndel Boţoghină. Din cei 5 candidaţi au promovat concursul trei procurori. Săndel Boţoghină s-a numărat printre primii clasaţi, obţinând media 9,900. Mihail Aldea a avut de asemenea o medie mare, respectiv 9,650. Alături de cei doi, un singur procuror argeşean a mai izbutit performanţa de a deveni procuror cu rang de parchet de ÎCCJ: Oprea Ionela Tatiana Mihai, tot de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, cu media 9,550. Procuroarele Camelia Maria Morăreanu şi Angelica Paraschivescu, ambele de la PCA Piteşti, n-au reuşit să se numere printre cei 50 de magistraţi declaraţi câştigători la concurs.
Pentru magistraţii care doreau un loc de procuror de parchet de curte de apel, au fost disponibile 103 locuri. Doar cinci dintre argeşenii înscrişi au promovat. Este vorba de procurorii Diana Bănăţeanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi Elena Daniela Vlad, Carmina Elena Brânduşi, Laurenţiu Marian Palaghiea şi Simona Ţucă, toţi de la Parchetul Tribunalului Argeş.  Cei care nu au promovat sunt:  Daniel Florin Vişan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, Mărgărit Răzvan Austrianu de la PJ Câmpulung, Hortensia Livia Cioară (PT Argeş) şi Antonia Diaconu (PJ Piteşti).
sursa – curierulzilei.ro

About The Author

Related posts