Maidanezii au făcut ravagii în Rucăr! Gospodăria unui localnic a rămas fără zburătoare!

Maidanezii au făcut ravagii în Rucăr! Gospodăria unui localnic a rămas fără zburătoare!

O haită de maidanezi a făcut ravagii în comuna Rucăr, zilele trecute, în gospodăria unui localnic. 13 păuni, 48 de porumbei, 27 de bibilici, 5 curci şi 24 de pui de găină toţi morţi, acesta este bilanţul tragic, rămas în urma haitelor de câini fără stăpân.pasari-omorate-3

Aceste nenorociri nu s-ar mai întâmpla dacă populaţia ar înţelege că sterilizarea animalelor stopează înmulţirea lor necontrolată. Mai mult, la comune s-a împământenit ideea că un câine castrat nu mai este la fel de rău, astfel oamenii lasă animalele să se înmulţească şi puii sunt abandonaţi pe unde se poate. pasari-omorate-3-5Aşa, probabil s-a format şi acea aşa zisă haită de câini din Rucăr, animale care ar fi dat iama în păsările rucăreanului. Hăituiţi şi nemâncaţi, câinii au atacat.

Zilele trecute, în comuna Rucăr, a apărut o haită de câini fără stăpân, care a dat iama în gospodăriile localnicilor. În doar două zile, câinii maidanezi, au făcut prăpăd acasă la un locuitor, iubitor de păsări exotice şi nu numai. pasari-omorate-3-4Pensionat fiind pe caz de boală şi pasionat de creşterea păsărilor, acesta şi-a găsit liniştea alături de înaripatele din gospodărie. Din pasiune şi dragoste faţă de păsări a reuşit să facă o adevărată fermă de păuni, peste 30 de încoronaţi care îţi lua privirea prin eleganţa şi frumuseţea afişate dar şi peste 50 de porumbei din rasele cele mai valoaroase, cu toţii trăiau în libertate în gospodăria lui Nicolae Bălan.pasari-omorate-3-3 Până în urmă cu două zile, atunci când, o haită de câini fără stăpân, au dat iama printre păsări. Maidanezii au revenit o zi mai târziu, şi atunci au făcut prăpăd.

Paguba făcută de maidanezi este destul de mare. Au omorât 13 păuni, 48 de porumbei, 27 de bibilici, 5 curci şi 24 de pui de găină, valoarea totală a pagubei înregistrate ridicându-se la aproximativ 12.000 lei.pasari-omorate-3-2 Autorităţile locale nu au cum să-l despăgubească pe Nicolae Badea, iar în privinţa câinilor maidanezi nu au soluţii, cel puţin până în momentul de faţă. Autorităţile trebuie să fie conştiente că nu pot stopa fenomenul decât printr-o campanie de sterilizare. Acum, administraţia locală din Rucăr ar trebui să ia măsuri, adică să solicite la ANIMA sterilizarea căţelelor cu şi fără stăpân, aşa cum prevede legea în vigoare dar şi capturarea acelor exemplare care sunt agresive.

 

About The Author

Related posts