Mânăstirea Nămăiești luată cu asalt de creștini din toată țara!

Mânăstirea Nămăiești luată cu asalt de creștini din toată țara!

Mânăstirea Nămăiești luată cu asalt de creștini din toată țara! În aceste zile de sărbătoare mii de pelerini vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Călugărițele de aici știu acest lucru și nu au întrerupt slujbele ajungând și la trei pe zi, ca și în alte zile din an.

Au împodobit lăcaşele în veşminte de sărbătoare, au instalat Pomul de Crăciun şi au gătit bucate tradiţionale pentru masa de sărbătoare. La mănăstirea Nămăiești, localitatea Valea Mare Pravăț din Argeș, pregătirile pentru sărbătoarea Naşterii Domnului au fost pe măsura vizitele primite. De Crăciun, călugăriţele aşteaptă colindătorii, rudele, dar şi creştinii din întreaga ţară.

De mai mulți ani, maica stareță de aici a reprodus scena Naşterii Domnului.

În ziua Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Sfânta Liturghie la mănăstirea Nămăiești a fost săvârșită de preotul mănăstirii, înconjurat de un sobor de măicuțe, în prezența a numeroși credincioși care au venit să participe la această mare sărbătoare.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, preotul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Nașterii Domnului.

De asemenea  părintele a evidențiat, semnificațiile duhovnicești ale locului nașterii Pruncului Iisus, orașul Betleem.

Părintele a arătat că Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este o sărbătoare a iubirii nesfârșite și smerite a lui Dumnezeu față de oameni și o mare binecuvântare pentru creștini.

Mânăstirea a rămas deschisă până târziu în noapte iar zeci de credincioși din toate colțurile țări au putut să o viziteze, să se roage și să aprindă lumânări. Și în următoarele zile se va întâmpla tot aceleași evenimente.

 

About The Author

Related posts