Mânăstirea Nămăiești transformată în tabără de creație!

Mânăstirea Nămăiești transformată în tabără de creație!

Mânăstirea Nămăiești transformată în tabără de creație! Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Biroul de Catehizare, a organizat o tabără de creație la Mânăstirea Nămăiești, la care au participat 32 de copii din centrele de catehizare de la 8 parohii din protoieria Câmpulung Muscel: Mărcuș, Bughea de Mijloc, Schei, Nămăiești, Vișoi, Valea Româneștilor, Rucărul de Sus și Rucărul de Jos.

Activitatea a urmărit cunoașterea istoriei străvechi a Sfintei Mănăstiri Nămăiești și a patrimoniului cultural, spiritual și bisericesc al acestei zone cu adânci rădăcini în istorie.

Copiii s-au rugat apoi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica Mânăstirii. Preoții însoțitori i-au învățat pe copii mai multe pricesne religioase în cinstea Mântuitorului și a Maicii Domnului, pe care le-au cântat în Biserică.

Copiii au vizitat apoi muzeul etnografic organizat în mănăstire și au aflat motivația care a stat la temelia organizării acestuia, printr-o frumoasă descriere în versuri.
Marinescu Alexandru, pictor iconar din municipiul Câmpulung, invitat deosebit în cadrul acestei manifestări cultural religioase, le-a vorbit copiilor despre simbolurile iconografice din reprezentările Mântuitorului și Maicii Domnului, despre personalitatea sfântului Pafnutie Pârvu Zugravul, precum și despre pregătirea necesară derulării activității de pictare a icoanei.

Tabăra de creație a continuat cu un atelier de pictură, copiii pictând pe Maica Domnului în mai multe reprezentări.
La eveniment au fost prezenți: părintele Dan Obrocea – consilier eparhial pentru învățământ și activități cu tineretul, părintele protoiereu Petre Moșoianu, părintele Vasile Ilina, responsabilul biroului de catehizare al Protoieriei Curtea de Argeș, precum și preoții Daniel Oprescu, de la parohia Mărcuș și Cristinel Toader, coordonatori ai proiectului. 

La finalul activității, toți copiii au primit în dar rechizite pentru pictură și desen, iar prin grija maicii starețe și a monahiilor din mănăstire, toți cei prezenți au participat la o agapă frățească.

sursă: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

About The Author

Related posts