Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Marius Constantin Budăi, candidat PSD a lansat la Câmpulung, Programul de guvernare PSD pentru Muncă și Demnitate Socială 2020-2024
Marius Constantin Budăi, candidat PSD a lansat la Câmpulung, Programul de guvernare PSD pentru Muncă și Demnitate Socială 2020-2024

Marius Constantin Budăi, candidat PSD a lansat la Câmpulung, Programul de guvernare PSD pentru Muncă și Demnitate Socială 2020-2024

Articol realizat de A&M JILAVU-IVASCU la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Deputatul Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii, a fost astăzi în județul Argeș și a lansat la Câmpulung Muscel Programul de guvernare PSD pentru Muncă și Demnitate Socială 2020-2024.

Argeșenii i-au primit cu multă căldură pe Marius Constantin Budăi și candidații PSD Argeș pentru Senat și Camera Deputaților care au dialogat cu locuitori din Mioveni, Schitu Golești, Poienarii de Muscel și Câmpulung Muscel.

După ce va ajunge la guvernare, PSD va pune imediat în aplicare majorarea pensiilor cu 40%, dublarea alocațiilor pentru copii și majorarea salariilor pentru profesori.

La Câmpulung, Marius Constantin Budăi a vorbit despre cele trei programe PSD prin care se vor crea locuri de muncă pentru cei 800.000 de șomeri victime ale guvernării PNL, prin care vor fi create noi locuri de muncă și prin care vor fi sprijinite firmele. La finalul deplasării din Câmpulung a avut loc și o conferință de presă la sediul municipal al PSD.

“Am lucrat la acest program a cărui cheie principală este atenția deosebită pe care vrem să o acordăm mediului economic, dar și unui fenomen care a fost avut mai puțin în vedere de alte Guverne, și anume natalitatea.

Am gândit un proiect “SCUT pentru România”, abrevierea venind de la cuvintele Stimulare, Creditare, Urgență și Targetare. Principalele obiective sunt apărarea locurilor de muncă, recuperarea celor 800.000 de locuri de muncă pierdute în guvernarea Orban și crearea a 500.000 de noi locuri de muncă, dar locuri de muncă bine plătite!

Pentru că am putea foarte bine să spunem că sloganul de bază al PNL este “Nimic pentru oameni, totul pentru alegeri”. Dar oare chiar nu sunt bani pentru alocații și pensii, cum spun liberalii?

Un raport al Curții de Conturi ne arată că liberalii au cumpărat cu 75.000 de lei o izoletă care costă, de fapt, 9.000 de lei, iar pentru un filtru de aer necesar unei asemenea izolete au plătit 1.000 de lei, în loc de 84 de lei cât ar costa acesta în mod normal.

Nu au pregătit școlile, iar acum le-au închis, dar vor să le deschidă pentru alegeri. Nu au pregătit spitalele pentru pandemie, dar au dat tunuri financiare. Au închis piețele, iar de aici, din Muscel, adresez o întrebare Guvernului: Dacă în loc de “Piață” am fi scris „Supermarket românesc”, ar mai fi luat o astfel de decizie?

Pentru că, iată – supermarketurile nu le-au închis!”, a spus Marius Constantin Budăi.

Program de stimulare a natalității

Referindu-se la programul de stimulare a natalității, fostul ministru a spus că documentul cuprinde măsuri care să vină în sprijinul tinerelor familii și copiilor, de la creșterea perioadei de reinserție la locul de muncă, acordarea de deduceri și scăderi de taxe salariale pentru părinții cu mulți copii și până la acordarea unei sume în bani pentru fiecare nou-născut cu care părinții să poată cumpăra tot ce este nevoie. Sprijinirea firmelor printr-o fiscalitate mai flexibilă, creșterea pensiilor și a salariului minim, scutirea de impozit pentru salariul minim pe economie, protejarea persoanelor vulnerabile sunt alte câteva măsuri prezentate de către fostul ministru.

“Ne vor speria cu un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, astfel încât să fie o prezență redusă la votul din 6 decembrie. Dar dacă nu vom merge la vot, speriați vom rămâne vreme de patru ani! Vrem austeritate pentru patru ani sau ne dorim creștere economică? Pentru că datele oficiale asta spun: când PSD a guvernat a fost creștere economică, iar când dreapta a fost la putere ne-a impus măsuri de austeritate.”, a conchis Marius Constantin Budăi.

Programul Național de Dezvoltare Locală a fost inițiat de către PSD și a însemnat o uriașă gură de oxigen pentru comunitățile rurale și urbane. Deputatul Simona Bucura Oprescu a vorbit despre importanța acestuia și de nevoia de a se continua un asemenea program.

Articol realizat de A&M JILAVU-IVASCU la comanda PSD – Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

About The Author

Related posts