MARIUS NICOLAESCU: Cetatea Poienari va fi emblema județului Argeș
MARIUS NICOLAESCU: Cetatea Poienari va fi emblema județului Argeș

MARIUS NICOLAESCU: Cetatea Poienari va fi emblema județului Argeș

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu a declarat în emisiunea Agenda Publică, moderată de Atena Jilavu la postul Super Tv că Cetatea Poienari va fi emblema județului Argeș.

Consiliul Județean Argeș are în derulare cel mai important proiect al anului 2021 și anume consolidarea Cetății Poienari, un monument de tip A. Documentele atestă faptul că acest monument istoric a fost singurul castel al lui Vlad Țepeș, iar instituția administrativă are obligația de a-l păstra și conserva așa cum este el, indiferent dacă se alocă bani de la Consiliu Județean Argeș sau vin fonduri europene.

,,Când s-au deschis axele de accesare de fonduri europene pe Cultură, Consiliu Județean Argeș a venit cu acest proiect. A fost scos la licitație a fost adjudecat de către o firmă din Italia s-a semnat contractul când firma trebuia să se depună scrisoare de garanție din partea unei bănci nu a mai făcut-o, fapt ce a dus la rezilierea acestui contract. Cred că nu au fost în stare să facă această lucrare, pentru că la momentul actual, este lucrarea cea mai complexă din țară, ținând cont de diferența de nivel între bază și cetate, locul îngust, transportul materialelor de construcție este cel mai scump din secțiune, iar pe o porțiune de câțiva metri materialele vor trebui cărate manual distanța fiind cât a unui bloc de 9 etaje.

Proiectul a fost scos la licitație în anul 2019, nu s-a prezentat nimeni, a trebuit făcut un nou DALI, avizele expirase, cel care a făcut primul studiu a decedat, a venit al doilea proiectant, a prevăzut foarte bine etapele care trebuiau parcurse și toată manopera și acest transport care nu era prevăzut în primul DALI.

Valoarea proiectului a crescut de la 10 milioane de lei la 23 de milioane de lei, iar această firmă și-a asumat proiectul din punct de vedere tehnic și economic.

Urmează faza de licitație și sperăm ca o firmă să vină să se înscrie, fondurile europene sunt valabile până la sfârșitul lui 2022, are 16 luni de execuție, 3 luni de proiectare. Dacă lucrurile s-ar lega contractul de proiectare cu execuție ar putea fi semnat prin luna iulie anul viitor. Se vor reabilita și cele 1480 de trepte ale Cetății Poienari”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicoalescu.

About The Author

Related posts