Marius Nicolaescu: Doar în 6 școli mai există toalete în curțile instituțiilor de învățământ

Marius Nicolaescu: Doar în 6 școli mai există toalete în curțile instituțiilor de învățământ

În urmă cu patru ani, proiectul Consiliului Județean Argeș a fost trasat ca până la alegerile locale din 2020 să nu mai existe WC-uri la instituțiile de învățământ în fundul curții.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu a declarat că aproape de finalizarea mandatului al factorilor implicați, doar în 6 școli mai există toalete în curțile instituțiilor de învățământ.

,,Banii alocați pentru construirea WC-urilor pentru elevi și profesori în incinta școlilor au fost alocați de la bugetul CJ Argeș. Nu peste tot a fost nevoie de această investiție dar școlile din mediul rural au fost deficitare la acest capitol”, a mai spus Marius Nicolaescu.

,,Primarii prin bugetele pe care le gestionează nu reușesc decât să acopere chetuielile instituției și salariile angajaților de aceea trebuie să facă proiecte care să atragă bani atât de la Consiliu Județean Argeș cât și de la bugetul național. Guvernul PSD a avut inițiativa de a crea PNDL I, PNDL II, PNDL III din păcate s-a pierdut pe drum la actualii guvernanți”, a mai declarat Marius Nicolaescu.

Nu vorbim aici doar de reabilitarea sau construirea unor toalete noi în școli ci și de canalizare, gaze, reabilitarea căminelor culturale, covor asfaltic, etc. Numai o rețea de apă ajunge la 20 de milioane de euro, un buget pe care puține primării din țară îl dețin în prezent. În concluzie administrația publică locală trebuie să fie condusă de oameni care să știe să atragă bani din fondurile europene de la bugetul național și bugetul județean.

About The Author

Related posts