Medic nou de familie la Poienarii de Muscel!
Medic nou de familie la Poienarii de Muscel!

Medic nou de familie la Poienarii de Muscel!

Medic nou de familie la Poienarii de Muscel! C.A.S. i-a reziliat contractul medicului Nicolae Chiru!

De ceva timp, la Poinarii de Muscel trena o problemă care îi afecta în mod direct pe locuitorii comunei. Medicul de familie Nicolae Chiru, cel pe listele căruia erau înscrişi majoritatea cetăţenilor, nu îşi mai putea trata pacienţii, fiind la rândul său, bolnav.

Acest lucru era în detrimentul locuitorilor din comuna Poienarii de Muscel, acolo unde profesa Nicolae Chiru, pentru că, fiind blocat, postul nu poate fi ocupat de nimeni, deşi ar exista o cerere din partea unei doctoriţe în vârstă de 37 de ani, venită de la Timişoara şi stabilită la Schitu Goleşti, în comuna învecinată.

 

În aceste condiţii, pacienţii care erau pe listele sale vor trebui să se mute la un alt medic de familie. Din fericire, au o alternativă comodă chiar în aceeaşi locaţie, la cel de al doilea specialist care funcţiona uşă în uşă cu doctorul Chiru, dar pot apela şi la medici din comunele învecinate.

Nicolae Chiru este acuzat de multă vreme de pacienţii săi şi de autorităţile locale din comună că nu îşi respectă programul, că şi-a transformat maşina personală în tomberon şi gospodăria proprie în rampă de gunoi şi că are un comportament deviant,. Reprezentanţii CAS Argeş au fost informaţi că acesta continuă să elibereze reţete şi adeverinţe medicale pentru cei care sunt scutiţi de muncă deşi el fusese deja suspendat din activitate. Însă, avea termen pentru a contesta decizia. Cum, între timp, nimeni nu a putut lua legătura cu el pentru a discuta situaţia iar termenul respectiv a expirat, CAS Argeş a luat decizia de a-i rezilia contractul şi a anunţat acest lucru oficial într-un comunicat de presă.

Ca urmare a nerespectării obligațiilor contractuale asumate de furnizori prin contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, începând cu data de 8.10.2018, contractul de servicii medicale pentru asistență medicală primară – medicină de familie – încheiat cu CMI Dr. Nicolae Chiru, încetează prin reziliere.

În condițiile date, îndeplinind prevederile stabilite de H.G 140/2018 la art. 185, lit m, Casa de Asigurări de Sănătate Argeș aduce la cunoștința persoanelor înscrise pe lista domnului dr. Chiru Nicolae, că au posibilitatea să opteze pentru înscrierea pe lista altor medici de familie care, la acest moment, se află în relație contractuală cu instituția noastră.

Menționăm că lista medicilor de familie cu datele de contact ale acestora se regăsește și se poate descarca de pe site-ul instituției, www.casag.ro, sectiunea Furnizori de servicii medicale, subsecțiunea Medicină de familie sau direct pe pagina principală, secțiunea Ultimele Articole ca atașament la anunțul de informare a asiguraților.

Biroul de Presă al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș

About The Author

Related posts