Mii de pelerini la Nămăiești și o vizită surpriză!

Mii de pelerini la Nămăiești și o vizită surpriză!

Mii de pelerini la Nămăiești și o vizită surpriză! Participanții având credinţa că apa de la izvorul care ar fi apărut după ce Sfântul Andrei a lăsat o icoană cu puteri miraculoase în piatră îi vindecă de boli au stat ore întregi la rând pentru a pleca acasă cu sticlele pline de apă.

Au venit credincioşi din toate colţurile ţării, cu autocare, microbuze şi autoturisme. Locurile de parcare au fost luate cu asalt, conducătorii auto fiind nevoiţi să lase maşinile la câţiva kilometri de mânăstire făcând traseul la pas.

Pelerinii au stat ore întregi la cozi interminabile fiind nevoie de intervenţia oamenilor legii. Icoanele cu Maica Domnului dedicate acestei sărbători au fost împodobite cu flori şi scoase afară din mânăstire pentru că slujba s-a desfăşurat afară din cauza numărului mare de pelerini.

Pentru că se organizează şi un târg de Izvorul Tămăduirii la Nămăieşti din peisaj nu au lipsit tarabele cu obiecte bisericeşti, grătarele cu mici, tarabele cu legume dar şi cu produse din lapte.

Cei care au ales să petreacă altfel în această zi, au poposit la cârciuma de peste drum de mânăstire unde muzica a  răsunat la poalele lăcaşului de cult.

Pelerinii au avut parte și de o vizită surpriză. Președintele PNL, Ludovic Orban împreună cu un alai de liberali din zona Muscel au participat la slujba din biserică, timp în care s-au pozat și cu pelerinii. Asta pentru că suntem în plină campanie electorală.

About The Author

Related posts