Mioveni, a doua casă pentru fostul Ambasador al Chinei în România

Mioveni, a doua casă pentru fostul Ambasador al Chinei în România

Romania îşi ia la revedere de la Ambasadorul Chinei în România şi de la Tan Yuxiu, soţia sa. După un frumos mandat de trei ani şi patru luni, doi prieteni buni ai României şi ai oraşului Mioveni se întorc în China.

Ambasadorul Xu Feihong, împreună cu soţia domniei sale, Tan Yuxiu, au organizat o recepţie de rămas bun. În cadrul acesteia au participat Ambasadorul SUA, UK şi ai celor mai multe misiuni diplomatice europene, membrii ai Guvernului României în frunte cu Prim Ministrul Viorica Dăncilă, lideri politici locali, primari şi preşedinţi de consilii judeţene, oameni de afaceri, şefi de corporaţii din China şi Europa şi asociaţii de prietenie româno-chineze.

În alocuţiunea de deschidere Excelenţa Sa, a afirmat că îşi va aminti mereu de plimbările de pe malul Mării Negre şi de cele de pe malul râului Dâmboviţa, de Mioveni, de Argeş, de farmecul unic al istoriei şi culturii româneşti. Totodată, Ambasadorul a menţionat că a avut privilegiul să fie părtaşul mai multor evenimente istorice în relaţiile chino-române de până acum.

,,Cu părere de rău, însă cu multe amintiri frumoase, ne despărțim de un prieten, un diplomat desăvârșit, om de valoare deosebită și de o modestie rară, având în vedere impresionanta putere pe care o reprezintă China la nivel mondial. 
Chiar dacă ne despărțim de ambasadorul Chinei în România, cu certitudine am câștigat acum un ambasador al poporului român în China. Oricând Excelența Sa, Cetățean de Onoare al orașului, este binevenită la Mioveni, a doua sa casă și în Argeș, locul pe care l-a vizitat pentru prima dată la preluarea mandatului și unde a revenit cu plăcere de mai multe ori”, a scris primarul Ion Georgescu pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts