Mioveni: Exerciţiu de verificare a sistemelor de alarmare!

Mioveni: Exerciţiu de verificare a sistemelor de alarmare!

Mioveni: Exerciţiu de verificare a sistemelor de alarmare!

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri, 5 iunie 2019, și la nivelul orașului Mioveni.

Exerciţiul “Miercurea Alarmelor” are loc începând cu ora 10.00, iar sirenele din întreaga ţară vor emite semnalul „prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului.

 În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

About The Author

Related posts