MIOVENI: Specialiști din Portugalia, Slovacia, Moldova și România își unesc forțele pentru a interveni cât mai rapid și eficient în apărarea cetățenilor

MIOVENI: Specialiști din Portugalia, Slovacia, Moldova și România își unesc forțele pentru a interveni cât mai rapid și eficient în apărarea cetățenilor

La Mioveni, în zona de picnic Făget are loc un exercițiu internațional EU RO-MODEX. În Baza de Operații peste 150 de pompieri militari, salvatori și specialiști în intervenții din domeniul protecției civile au campat, în așteptarea primelor misiuni din cadrul exercițiului.

Gestionarea situațiilor de urgență din cadrul exercițiului va implica deplasarea mai multor vehicule în teren, iar pentru buna desfășurare a activităților vă rugăm să le acordați sprijin în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Conform scenariilor, misiunile se vor desfășura concomitent, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, în puncte de importanță strategică din oraș și din împrejurimile Mioveniului. Oricât de reale pot părea unele misiuni și activități, populația nu trebuie să intre în panică, acesta fiind doar un exercițiu!

Specialiști din Portugalia, Slovacia, Moldova și România își unesc forțele pentru a interveni cât mai rapid și eficient în apărarea cetățenilor.

Exercițiul are mai multe scenarii ce vor implica prezența militarilor în jurul municipiului Pitești și orașului Mioveni, începând din 17 noiembrie și până pe 20 noiembrie.

,,Le transmit argeșenilor că este vorba despre o concentrare de forțe care lucrează la pregătire și nu despre o situație reală.

Astfel de simulări sunt importante pentru a avea experiența necesară de a acționa pe viitor, de a cunoaște punctele slabe în așa fel încât să le eliminăm, dar și pe cele forte. În plus, putem învăța din experiența colaboratorilor noștri internaționali, dar sunt convins că și dânșii au multe de învățat de la specialiștii români”, a declarat prefectul Radu Perianu.

About The Author

Related posts