Mircea Diaconu, a revenit după 50 ani, în banca liceului din Câmpulung!

Mircea Diaconu, a revenit după 50 ani, în banca liceului din Câmpulung!

Îşi aduce cu emoţii aminte, dar cu o plăcere fără margini de anii liceului pe care i-a petrecut la Câmpulung. Pe vremea când era elev la fostul Liceu Pedagogic, actualul Colegiul Pedagogic ,,Caro I”, se plimba pe furiş pe Bulevardul Pardon, a dormit la internatul liceului şi a visat, ca viaţa să îi fie recunoascătoare. Traseul vieţii lui era de la internat până la fostul cinematograf. Avea o bancă în Grădina Publică ,,Mersi”, mergea la Macul Roşu de unde îşi cumpăra un ecler sau o savarină. A terminat liceul teoretic care ulterior s-a transformat în liceul chimic apoi pedagogic, dar în tot acest timp a făcut un lucru pe care liceenii din ziua de azi nu îl mai practică…A ÎNVĂŢAT.

Lucru care s-a şi întâmplat! A ajuns un actor renumit, un europarlamentar, iar acum aşteaptă cei 70 de ani ai săi, să se întoarcă în satul natal Vlădeşti pentru a-şi scrie memoriile. Şi-a pregătit casa părintească pentru acest lucru. A colorat-o cât mai viu, a umplut-o de muşcate şi i-a oferit toată dragostea lui, deoarece foarte des vine în locul natal.

După 50 de ani a revenit în băncile liceului pe care l-a terminat. Şi-a revăzut o parte din colegi, pentru că mulţi nu mai sunt în viaţă, a mers la cimitirul Flămânda unde a aprins lumânări la morminte dascălilor care i-au călăuzit paşii în viaţă. Mircea Diaconu a făcut parte din promoţia 67.

La revedere a participat şi fostul prefect Ion Cârstoiu, fiind cu un an mai mare, dar i-a fost alături soţiei sale, la întâlnirea cu colegii.

About The Author

Related posts