Breaking News
MUZEUL MUNICIPAL CÂMPULUNG: Arta fotografică și istoria ei sunt cuprinse expoziție temporară

MUZEUL MUNICIPAL CÂMPULUNG: Arta fotografică și istoria ei sunt cuprinse expoziție temporară

Arta fotografică și istoria ei sunt cuprinse într-o expoziție temporară organizată de Muzeul Municipal Câmpulung în colaborare cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Muzeul Municipal Curtea de Argeș.

Expoziţia găzduită în cadrul Secţiei de Etnografie și Artă Populară, în perioada Noiembrie – Decembrie 2021, este formată din panouri, exponate și un spațiu interactiv.

Publicul vizitator are ocazia de a descoperi poveștile nescrise din spatele fotografiilor expuse, de a afla lucruri interesante despre maeștrii fotografi, dar și de a face o fascinantă călătorie în istoria artei fotografice.  

*Fotografia este nu numai una din artele care a schimbat lumea, ci și modul de în care sentimentele, cele mai importante evenimente din viața unui om, cele mai fascinante peisaje au rămas prinse în adevărate ”bijuterii din carton” pentru eternitate.

Cuvântul „fotografie” (photos + graphe) provine din limba greacă şi tradus literalmente înseamnă „a picta cu lumină”.

Pentru prima dată fenomenul cunoscut ca ”pictare cu lumină” a fost observat în secolul al III-lea î.Hr., când Aristotel a descoperit că în momentul în care se realizează o gaură într-o cutie, pe peretele opus acesteia se va forma o imagine reală, însă răsturnată. Astfel, prima formă de aparat de fotografiat a fost, de fapt, o cameră obscură în care se putea observa imaginea răsturnată a unui obiect aflat în faţa acesteia.

**Pentru siguranța vizitatorilor, activitatea noastră este permisă la maximum 30 la sută din capacitate pentru persoanele vaccinate, pentru cei care au trecut prin Covid-19 și pentru posesorii unui test PCR sau antigen negativ.

Vă așteptăm cu mult drag să vizitați expoziția noastră în fiecare zi, de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00!

About The Author

Related posts