Ne vom bucura de exponatele Muzeului Municipal Câmpulung în realitatea virtuală

Ne vom bucura de exponatele Muzeului Municipal Câmpulung în realitatea virtuală

Ne vom bucura de exponatele Muzeului Municipal Câmpulung în realitatea virtuală. Proiectul acesta îşi doreşte să transforme felul în care ne culturalizam şi educam generaţiile viitoare, datorită digitalizării şi recreării 3D în detaliu a exponatelor.

Genul acesta de tehnologie o găsim aplicată şi în alte muzee din țară. Digitizarea colecțiilor este un mijloc foarte important de creștere a accesibilității publicului la valorile de patrimoniu și marile platforme de acest tip sunt vectorii care asigură interconexiunea culturilor și civilizațiilor la nivel național.

,,Digitalizare înseamnă să faci poze la obiectele din muzeu, să le notezi dimensiunile, să le faci fișe, istoricul. Cu tehnologia actuală poți să nu mai expui obiectul în sine, ci fotografia sau elemente care să-l pună în valoare. Am mai făcut acest lucru, am lucrat pe 800 de piese, pe una dintre colecțiile de picturi pe sticlă ale muzeului, a fost un succes, putem spune. Descoperirile secolului 21 ne poate ajuta să facem multe lucruri, dacă ne dorim acest lucru. Putem lucra și cu voluntari”, a declarat directorul Alexandru Oprea.

About The Author

Related posts