„NICIO ȘCOALĂ FĂRĂ COR!” Un proiect ambițios, în Muscel!

„NICIO ȘCOALĂ FĂRĂ COR!” Un proiect ambițios, în Muscel!

„NICIO ȘCOALĂ FĂRĂ COR!” S-au pus bazele unui nou proiect demarat de o echipă de formatori de la Cantus Mundi-Corul Madrigal și susținut de primăria comunei Lereşti, prin primarul Marian Toader.

Ateneul Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu din comuna Lerești, a găzduit la invitaţia Asociației Culturale Lerești-Muscel o prezentare a Programului Național Cantus Mundi, dedicată profesorilor de muzică, directorilor de grădinițe, școli și instituții de învățământ medii și superioare din județul Argeș.

La întâlnirea care va avea loc în comuna Lerești, echipa Cantus Mundi a fost reprezentată de Leila Popovici (director al Programului Național Cantus Mundi), Anna Ungureanu (dirijorul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”) și Emil Pantelimon (managerul Corului Madrigal).

Temele aduse în discuţie au fost legate de maniera în care Programul Național Cantus Mundi își propune să atragă în mișcarea corală toți copiii și tinerii României. Specialiștii Cantus Mundi au adus argumente în favoarea contribuției pe care cântul coral o are în dezvoltarea armonioasă a copiilor din punct de vedere educativ, emoțional, fizic și psihic, integrându-i totodată în grupuri sociale (coruri), fără a face deosebire de religie, rasă, naționalitate sau etnie.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii – Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4.100 de dirijori și 250.000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi.

About The Author

Related posts