Niciun candidat care s-a prezentat la Bac nu a avut temperatură!
Niciun candidat care s-a prezentat la Bac nu a avut temperatură!

Niciun candidat care s-a prezentat la Bac nu a avut temperatură!

Astăzi, 22 iunie 2020, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. La nivelul județului nostru, s-au constituit 35 de centre de examen. Au fost prezenți 4433 de candidați, iar 109 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Nu au fost situații de subiecte de rezervă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați, conform metodologiei, 2 candidați provenind din centrele de concurs de la Colegiul Național ,,Vlaicu-Vodă” și Liceul Tehnologic ,,Constantin Dobrescu” Curtea de Argeș.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

 Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

About The Author

Related posts