Noaptea Muzeelor la Golești! Accesul este gratuit

Noaptea Muzeelor la Golești! Accesul este gratuit

Cei care iubesc muzeul sunt invitaţi să viziteze ansamblul feudal fortificat, în incinta căruia se află: Şcoala Slobodă Obştească (prima şcoală în limba română, din mediul rural, din Țara Românească), Foişorul lui Tudor Vladimirescu, Bolniţa banului Radu Golescu, Baia turcească din secolul al XVIII-lea. De asemenea, până la orele 2000, va fi permis accesul și în muzeul în  aer liber, un valoros sat românesc de secol XIX, cu gospodării viticole și pomicole din România.

Ghidajul în spaţiile muzeale va fi asigurat de muzeografi şi liceeni de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Pitești, îmbrăcaţi în costume de epocă şi port popular.

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş organizează, sâmbătă, 19 mai 2018, între orele 1800-2200 , evenimentul cultural  Noaptea MuzeelorÎncepând cu ora 18.00, accesul este gratuit.

Special pentru acest eveniment, Muzeul Golești organizează expozițiile temporare cu tema: Obiceiuri, ocupații și meșteșuguri din județul Argeș și Viața satului oglindită în ilustrații vechi. Vernisajul va avea loc începând cu ora 1800.

De asemenea, începând cu orele 1800 , publicul vizitator se va bucura de spectacole oferite de copiii de la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, precum și de trupa epic, folk, metal AnTheos.

About The Author

Related posts