Noutate la alegeri! Tabletele inteligente vor filma în secţiile de vot!

Noutate la alegeri! Tabletele inteligente vor filma în secţiile de vot!

Pentru a se elimina suspiciunile de fraudă la alegri, s-au luat în calcul fel de fel de soluţii, care mai de care mai elaborate, iar ultima se pare că este cea care asigură securitatea şi legalitatea totală în cadrul procesului electoral. Astfel s-a stabilit ca la alegerile parlamentare,  tabletele ce vor scana CNP-ul fiecărui alegător, vor filma şi numărătoarea voturilor în secțiile de votare. Toate tabletele ce s-au introdus din acest an în secțiile de votare pentru a nu se mai frauda alegerile vor realiza și un material video și audio cu numărătoarea finală din secțiile de votare.

La alegerile locale, reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au precizat: „Riscul să pice comunicaţia într-o şcoală sau într-o localitate poate exista. Fiecare tabletă are o cartelă GSM care funcţionează în 3G de la operatorii de telefonie mobilă din ţară şi acestea au fost instalate de STS în funcţie de puterea reţelelor pe care le au în diferite zone fiecare dintre aceşti operatori. În şcoli există în majoritatea şcolilor internet wireless (…) Pe toate tabletele, printr-o verificare a locaţiilor făcute de STS, au fost indexate toate reţelele de internet wi-fi existente la nivelul şcolilor, acolo nu există wi-fi au fost instalate routere, echipamente de comunicaţii specifice. Practic dacă internetul de pe cartelă pică se trece autormat pe wi-fi existent în locaţia respectivă”.

Un semn de întrebare se pune,  dacă totuși aceste tablete nu transmit tot timpul înregistrare video și audio din timpul alegerilor, pentru ca ele sunt conectate în permanenta la net, iar dacă se peierde conexiunea sunt capabile sa stocheze informațiile???

About The Author

Related posts