Nu e de glumă! Vor fi ridicate licențe de transport! VIDEO
Nu e de glumă! Vor fi ridicate licențe de transport! VIDEO

Nu e de glumă! Vor fi ridicate licențe de transport! VIDEO

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a participat azi la un control de amploare, care a vizat operatorii de transport și spațiile comerciale din Pitești. Acțiunea vine în condițiile în care 12 localități din Argeș sunt monitorizate foarte atent, până luni, când va avea loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

“Am intensificat acțiunile de control, am declarat toleranță zero la încălcarea legii în județul Argeș. În funcție de rezultate, vom analiza săptămâna viitoare în ce localități se impune izolarea sau carantina. Nu vrem să carantinăm nicio localitate! De aceea am impus restricții suplimentare, pentru a transmite un semnal autorităților să se implice mai serios. Am încredere că autoritățile locale își vor asuma responsabilitatea și se vor implica, pentru a nu ajunge în situația carantinării. Fac apel la cetățenii județului să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului: să poarte masca de protecție, să păstreze distanța fizică și să se spele des pe mâini, cu apă și săpun. Doar prin cooperarea tuturor, a cetățenilor și a instituțiilor publice, vom putea evita luarea unor măsuri foarte severe”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Până acum s-a mers pe ideea de conștientizare a operatorilor economici, a clienților de pe maxi taxi, de respectarea regulilor impuse de starea de alertă, dar din păcate totul a fost tratat cu superficialitate. Se respectă măsurile doar când vine echipa de control după care oamenii revin la aceleași obiceiuri.

S-a constat că după o anumită oră, spre seară cetățenii nu mai respectă regulile de la nivelul teraselor, se fac aglomerări de persoane, după care se plimbă prin parc, iar toate acestea pot duce la un potențial focar.

Localurile care organizează evenimente private vor fi închise. Până la a gândi carantina trebuie să identificăm sursele focarului.

Mai mult decât atât prefectul județului Argeș, Emanuel Soare a declarat că vor fi ridicate licențe de transport dacă operatorii economici nu înțeleg că trebuie să respecte regulile.

Unii operatori economici au mărit tarifele de călătorie în ideea că este pandemie și nu mai pot lua în mijloacele de transport călători pentru numărul total de locuri, dar tarifele sunt mari și îmbulzeală la călători.

About The Author

Related posts