Nu e glumă, o eventuală carantinare a Argeşului devine obligatorie!

Nu e glumă, o eventuală carantinare a Argeşului devine obligatorie!

Nu e glumă, o eventuală carantinare a Argeşului devine obligatorie! Argeșeni, purtați mască, păstrați distanțarea socială, respectați regulile, pentru că amenzile sunt usturătoare iar cazurile de coronavirus cresc alarmant de la o zi la alta.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 53 de cazuri de coronavirus la nivelul judeţului. În Argeş au fost raportate 10% din numărul total de cazuri înregistrate în România în ultima zi. În aceste condiţii, scenariul în care prefectul vorbea despre o eventuală carantinare a Argeşului devine tot mai probabil.

Și totuși… important e să fim oameni

,,După cum se știe și inclusiv eu am scris și am fost admonestat de cetățeni, spitalul nostru, în opinia acestora, nu era de mare ajutor, dar după ce a devenit suport COVID-19 unii s-au mai repliat și regretau că nu mai pot beneficia de serviciile de aici, așa cum erau ele. Ținând cont de situația catastrofală din Argeș (repet, la 15 mai erau 193 bolnavi dg cu COVID-19 și de ieri ne numărăm printre cele 8 județe ce au depășit mia de bolnavi ca parte a focarului central din țară) de care vinovate sunt autoritățile, preocupate mai mult de răfuieli, dar și cetățenii, cel puțin o parte a lor, care au înțeles greșit ce înseamnă „relaxarea” situația spitalului nu se va schimba curând.

Deși de cele mai multe ori au fost lăudate celelalte spitale din județ ce se ocupă cu tratamentul bolnavilor de COVID-19, chiar dacă la noi, teoretic, sunt tratați bolnavi cu „comorbidăți” și cei operați odată cu relaxarea condițiilor de externare și cu publicarea deciziei CCR au fost puțini bolnavi care au solicitat externarea. Mai mult, mulți dintre ei preferă să stea 15 zile, chiar dacă pot pleca din a zecea zi, deoarece își prețuiesc familiile și se gândesc că nu se pot izola acasă încă 4 zile. Asta nu înseamnă că nu am avut parte de „bolnavi” care ne-au înjurat și au vandalizat un cabinet pentru că ambulanța nu sosea când voiau ei să îi ducă acasă pt izolare, sau pt că nu le-a sosit coletul, sau pentru că e prea cald, sau pentru că nu au concediul de la spitalul de unde au fost transferați, sau pentru că…Trecând peste toate, inclusiv proasta organizare impusă în continuare de DSP ce duce la epuizarea personalului și nemulțumiri unele justificate din partea tuturor, cred că, în cele din urmă, totul se reduce la cât de oameni suntem”, a scris medicul Mădălin Iordache pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts