Nu mai sunt măști în farmaciile din Câmpulung!

Nu mai sunt măști în farmaciile din Câmpulung!

Panica care s-a creat în rândul câmpulungenilor cu virozele de toate felurile a făcut ca farmaciile să rămână fără măști pe stoc. Cei mai speriați, locuitorii orașului sunt de coronavirus, după ce s-a aflat că mai mulți concetățeni sunt izolați la domiciliu.

,,Vin câmpulungeni și cumpără câte, două trei cutii. O cutie are 100 de măști. Noi cerem marfă în fiecare zi la distribuitori dar până ajunge sunt și perioade în care mai rămânem fără. De asemenea medicamentele pentru gripă și viroze se vând ca pâine caldă, la fel și cele pentru prevenție”, ne-au declarat farmaciștii.

Simpla mască, cea care acoperă gura si nasul, este făcută din material subțire. Prin folosirea de către cadrele medicale, rolul ei inițial a fost acela de a proteja pacienții in timpul intervențiilor chirurgicale. Acest lucru funcționează numai dacă masca este schimbată regulat, la fiecare 2 ore.
Igiena mâinilor, factor important în viroze

Persoana care poartă masca se poate proteja împotriva infecțiilor într-o măsură limitată. Deși virusul intră de obicei în organism prin gură sau ochi, dacă nu există răni deschise, mâinile joacă cel mai important rol în transportul virusului.

Măștile chirurgicale, deși mai puțin eficiente în cazul protejării împotriva virușilor, funcționează ca un memento constant pentru a nu vă atinge nasul cu mâinile. De reținut că nu trebuie să vă atingeți nici ochii.

About The Author

Related posts