Nu se mai pot construi acoperisuri la blocuri fără autorizație!

Nu se mai pot construi acoperisuri la blocuri fără autorizație!

La Câmpulung nu se mai pot construi acoperișuri la blocuri fără documente şi autorizaţii. Avariile produse de vântul puternic din zilele de 5 şi 6 februarie a stârnit revoltă în rândul câmpulungenilor care au fost păgubiți.

Să le mai dea speranțe, administraţia locală a invitat reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari, dar şi proprietarii individuali din blocurile de locuinţe din municipiu, care au executat acoperişuri tip şarpantă, la o discuţie.

Conducerea Primăriei vrea ca acoperişurile care au fost degradate de vijelie să fie refăcute, dar legal, cu documente şi autorizaţii. Plus că celor care locuiesc la ultimul etaj le-a fost sugerat faptul că ar fi mai sigură izolaţia plafonului cu bitum sau alte soluţii mai eficiente.

Vizavi de pagube, administraţia susţine că nu poate interveni pe proprietăţile private. „O să avem un auditor pe partea de consultare şi pe partea coordonare, o să fie şi un jurist, să venim şi să vă ajutăm pe această parte. Sper ca de la 1 martie să intru în contract cu ei şi atunci îi pun la dispoziţie, o să venim la fiecare în parte şi o să încercăm să vă rezolvăm problemele pe care le aveţi. Să ştiţi că noi, ca instituţie, ca Primărie, putem să vă dăm la toţi amenzi că aţi construit ilegal, să vă mai băgăm la nişte cheltuieli suplimentare”, a transmis reprezentantul Primăriei Câmpulung.

Proprietarii care vor să-şi ridice învelitoare sau cei care deja au şi vor să intre în legalitate trebuie să facă documentaţia, să o prezinte la Urbanism, iar de acolo li se spune ce documente le mai trebuie, ce avize trebuie să-şi scoată. „Luaţi avizele şi vă băgăm în legalitate, să le aveţi autorizate, să le puteţi asigura, ca în situaţii de acest fel să puteţi fi despăgubiţi. Măcar acum, când le refaceţi, să fie în ordine şi cu autorizaţie, cu tot. Ceilalţi să intre în legalitate, să ne dea documentaţia când sunt ancorate bine, că au un proiect sau că nu au un proiect, că nu avem ală soluţie împreună. Problema banilor… Vă spun o singură treabă, un singur lucru e cert: Primăria nu vă poate da bani pentru proprietăţile particulare. Dacă va fi, putem noi să ne ocupăm doar de partea de anvelopare, care nu am făcut-o nici până acum niciodată, fiindcă nu am avut banii să ne implicăm şi, o să vă spun eu, anveloparea şi implicarea Primăriei vă duce la cheltuieli mult mai mari decât aţi fi făcut-o singular”, a continuat angajatul Primăriei.

About The Author

Related posts