Numele Ştefan, cel încununat de reușite!
Numele Ştefan, cel încununat de reușite!

Numele Ştefan, cel încununat de reușite!

Numele Ştefan vine de la grecescul Stephanos care înseamnă „coroana”, „ghirlanda” sau „cununa” cu care erau încununaţi învingătorii. Numele Sfântului Arhidiacon Ştefan este purtat de peste 400.000 de români, dintre care circa 300.000 sunt bărbaţi şi peste 100.000 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne.

Are capacitatea de a empatiza cu oamenii care îl înconjoară și poate evalua cu ușurință nivelul emoțional al unui individ sau al unui grup. Pot fi manipulatori în adevăratul sens al cuvântului, prefăcuți, diplomați și pot lucra excelent în echipă sau în parteneriat.

Pot fi buni consilieri și terapeuți și în general în orice altă meserie sau profesie care implică lucrul cu oamenii. Deși nu pare, ei pot fi adevărați conducători și lideri, înțelegând cu ușurință nevoile și pulsul general al oamenilor. Sunt capabili de a conduce din umbră, lăsându-i pe alții să își asume gloria și lumina reflectoarelor, atâta timp cât ei au satisfacția de a-și fi văzut planurile duse la capăt.

Pot fi timizi, nesiguri, auto-critici și egoiști și, deseori, au nevoie să fie împinși de la spate pentru a atinge un obiectiv sau pentru a duce la îndeplinire o sarcină sau un plan.

Temele cheie pentru acești indivizi sunt echilibrul, cunoașterea de sine, empatia și înțelegerea. În adâncul sufletului lor ei își doresc să ajute și să fie de ajutor, își doresc să iubească și să fie iubiți și caută să aducă armonie și pace în mediul în care trăiesc. Au un suflet de artist, trăiesc cu emoție și pasiune, se dedică total și deseori au tendința de a se sacrifica pentru cei pe care îi iubesc.

Bărbații Ștefan sunt creativi, au o viziune largă asupra vieții și au o personalitate impresionantă. Cei care îi cunosc sunt cuceriți de vitalitatea, pofta de viață, pasiunea și focul care pare să îi cuprindă pe cei ce poartă acest nume. Ei caută să experimenteze viața în multiplele sale forme, sunt atrași de călătorii, senzații tari, experiențe stranii, necunoscuți (necunoscute?) și tot ceea ce este fascinant și are puterea de a le lărgi orizonturile.

Sunt mai degrabă conservatori, rezervați și țin la tradiție și la obiceiurile lor, dar din când în când vor căuta să își depășească limitele și să se surprindă atât pe ei înșiși cât și pe cei din jur.

About The Author

Related posts