12.5 C
Campulung Muscel
joi, 28 martie, 2024

O argeşeancă va expune la galeria UAUIM!

Alte Știri

O argeşeancă, Ana Maria Dinu, va expune în perioada 5-18 noiembrie la galeria UAUIM de la parterul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu». Tânăra, viitor artist plastic, face parte dintr-un grup care organizează o Expoziţie de Artă Vizuală “Deca”.

Vernisajul va avea loc pe data de 10 noiembrie 2017, ora 18:30 la galeria UAUIM, din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu».

Artiştii, absolvenţi şi studenţi, Ana-Maria Dinu, Alexandru Grecu, Adriana Ropotan, Andreea Tofoleanu, Răzvan Dragoş şi artiştii consacrati, prof. univ. dr. academician Honoris Causa Mircia Dumitrescu – grafician, sculptor, pictor, Napoleon Tiron- sculptor, artist vizual, Florin Stoiciu- prof univ dr., gravor la Universitatea Ovidius Constanţa,Aurel Vlad – conf. univ. dr. Sculptor la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Aurel Bulacu- prof. dr. arte vizuale, Ionescu Ovidiu- lect. univ. dr. ceramist la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Cristian Târdel – asist. univ. dr. arte vizuale, Zuzu Caratanase artist vizual şi  Anastasia Stoiciu – artist vizual, vor încerca prin această expoziţie să marcheze un moment inedit pentru tânăra generaţie de artişti.

Iniţiativa şi organizarea aparţin Anei Maria Dinu şi lui Andrei Ispas cu susţinerea profesorului, Florin Stoiciu. Trebuie subliniat faptul că toţi artiştii tineri sunt absolvenţi sau studenţi ai profesorului Stoiciu.

«Arta va fi permanent modernă fiindcă insoțește omul constant, de la primii pași, până la sfârșitul drumului, și se schimbă împreună cu omul în această călătorie. Are capacitatea de a fi în permanență prezentă si de a permite oricărei povești să se manifeste, ceea ce permite omului să fie mai mult decât suma existenței sale fizice. Capacitatea de a se manifesta prin poveste, de a stimula gândirea și spiritul uman este o trăsătură definitorie, și astfel, o capacitate esențială pentru om. Astfel, dacă o sumă de oameni care se adună în jurul unor valori și principii comune pot reprezenta o națiune, atunci și arta care îi însoțește este povestea unei națiuni, a unei comunități. Precum comunitatea, care se manifestă prin indivizi cu trăsături distinctive, dar cu seturi de principii si valori comune, la fel și eul artistic a unei comunități se manifestă prin maniere, tehnici și abordări diferite, însă cu scopuri și valori comune. Pornind de la această premisă, putem deschide un dialog cu arta în comunitatea românească, specific, arta contemporană, cea din imediata proximitate temporală, care s-a manifestat în ultimii ani , după ultima metamorfoză a națiunii române. În acest dialog vom putea explora particularitățile genrerale a perioadei anterior menționate, precum și oportunitățile de viitor”, spun tinerii artişti.

Scopul acestei expoziţii este de a susţine şi dezvolta mediul cultural al artei în Romania şi de a propulsa tinerele valori ale artei. Aceasta mişcare în curs de dezbvoltare este un simbol cultural naţional ce reaminteşte de valorile artistie ce au fost lăsate un umbră.

Ultimele Știri

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel. Banca Transilvania a făcut un...

Alte știri din aceeași categorie