O dezbatere – integral în limba engleză la Colegiul Național Pedagogic

O dezbatere – integral în limba engleză la Colegiul Național Pedagogic

O dezbatere – integral în limba engleză la Colegiul Național Pedagogic! A avut loc în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, a avut loc în Aula Colegiul Național Pedagogic „Carol I”, în colaborare cu Fundația Olanda-România.

O prezentare amplă și detaliată a Consiliului Uniunii Europene… rolul și atribuțiile unei președenții a Consiliului UE… cât de pregătită este România să preia această funcție… cum susține Olanda acest demers… ce înseamnă pentru țara noastră să dețină președenția unui asemenea organism… implicațiile economice, avantaje și dezavantaje, pentru țara noastră – sunt doar câteva dintre temele dezbătute cu tinerii caroliști, dar și invitații lor de generație din alte colegii.

Oaspetele de onoare a fost o personalitate de renume din domeniul dreptului Uniunii Europene – prof.dr. Jaap de Zwaan, membru al Fundatiei Olanda-Romania.

Jaap de Zwaan este profesor de drept european la Universitatea Erasmus din Rotterdam, fost decan al Facultatii de Drept din cadrul renumitei universități
olandeze, lector Studii Europene la The Hague University și fost director al Institutului olandez de Relatii Internaționale „Clingendael” de la Haga.

Profesorul De Zwaan a fost implicat direct, ca și consilier juridic, în negocierile si redactarea Tratatului de la Amsterdam (1999) – unul din documentele ce stau la baza funcționării Uniunii Europene. De asemenea a făcut parte parte din echipa care a negociat și redactat Tratatele de aderare ale Spaniei si Portugaliei la Uniunea Europeană.

In bogata sa carieră europeană, Jaap de Zwaan a activat și ca diplomat la Ministerul olandez al Afacerilor Externe, fiind șeful departamentului Justiție și Afaceri Interne in cadrul Reprezentanței Permanente a Olandei la Uniunea
Europeană.

Ca și avocat al Curtii de la Haga, Jaap de Zwaan a pledat de nenumărate ori pentru Guvernul olandez in fața Curtii de Justiție a Uniunii Europene de la Luxembourg (ocupându-se de litigii juridice din sfera legislatiei europene). Profesorul de Zwaan a publicat numeroase cărți si articole de specialitate.

Nu în ultimul rând, Jaap de Zwaan a fost președintele completului de judecată în cadrul proiectului MOOT COURT EUROPE 2017, pe care Colegiul si Fundația l-au organizat la Câmpulung, în premieră pentru România.

About The Author

Related posts