O învăţătoare este acuzată că a pocnit o elevă de clasa a II-a! În cauză se face anchetă pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat!

O învăţătoare este acuzată că a pocnit o elevă de clasa a II-a! În cauză se face anchetă pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat!

La şcoala din comuna Lereşti, s-a declanşat un scandal ce are drept protagonişti, un cadru didactic şi un elev de clasa a II-a. Învăţătoarea Corina Coleş, cadru didactic cu experienţă, este arătată cu degetul de părinţii elevului, și anume de familia Zamfir. Părinţii au fost revoltaţi de faptul că fetiţa lor, a venit acasă cu o echimoză pe unul din obraji. Copila le-ar fi povestit că doamna învăţătoare a plesnit-o peste faţă şi pe mână avea un inel, iar de la acea bijuterie i-a rămas acel semn. Părinţii fetei, rromi din satul Pojorâta, au mers la învăţătoare să-i ceară socoteală de corecţia aplicată fetiţei lor, iar pe coridorul şcolii au avut loc schimburi de replici dure.
Incidentul, nu a rămas fără ecou, astfel că imediat s-a aflat în comună că învăţătoarea Coleş a lovit-o pe fiica familiei Zamfir.
Familia copilei a făcut o sesizare la Inspectoratul Şcolar Argeş, în care informa conducerea instituţiei de faptul că la Lereşti se face şcoală cu pumnul.
De la I.S.J Argeş, la şcoala Lereşti s-a deplasat o echipă de inspectori care a demarat o anchetă internă. În ceea ce priveşte acest incident, directorul şcolii, Ionela Catană, a precizat: „În instituţia de învăţământ nu tolerez asemenea comportament. Educaţia nu se face cu violenţă. La nivelul instituţiei am demarat o anchetă ce urmează să stabilească cu exactitate ce anume s-a întâmplat. În funcţie de rezultatul acestei anchete interne se vor lua măsurile disciplinare ce se impun”, a precizat directorul.
Familia copilei a precizat că într-adevăr a avut loc un act de violenţă îndreptat asupra fiicei lor, însă au discutat cu învăţătoarea Coleş şi au ajuns la o înţelegere.
Împăcare sau nu, fapta rămâne, iar ancheta a fost deschisă de I.S.J Argeş.

About The Author

Related posts