Parada Liceelor. Târgul Universităților. Târgul ONG-urilor la VIVO Piteşti
Parada Liceelor. Târgul Universităților. Târgul ONG-urilor la VIVO Piteşti

Parada Liceelor. Târgul Universităților. Târgul ONG-urilor la VIVO Piteşti

Joi, 30 martie 2017, începând cu ora 10:30, în incinta centrului comercial VIVO Piteşti, va avea loc deschiderea evenimentului „Parada Liceelor. Târgul Universităților. Târgul ONG-urilor.”, organizat de Consiliul Județean al Elevilor Argeș.

CJE Argeș susține, pentru al șaselea an consecutiv, elevii claselor a VII-a și a VIII-a, venind în sprijinul acestora prin organizarea evenimentului ce poartă numele „Parada Liceelor”. Acest proiect are ca scop principal prezentarea ofertei educaționale a unităților de învățământ liceal din județul Argeș și a climatului de desfășurare a orelor de curs din cadrul acestora, prin intermediul direct al elevilor. Astfel, în cadrul „Paradei Liceelor” vor fi prezenți reprezentanți ai: Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”, Colegiului Național „Alexandru Odobescu”, Colegiului Național „Ion C. Brătianu”, Colegiului Național „Zinca Golescu”, Colegiului Tehnic „Armand Călinescu”, Colegiului Tehnic „Costin D. Nenițescu”, etc.

În cadrul „Târgului Universităților” vor participa universități de prestigiu din București, precum și Pitești, cu scopul de a prezenta elevilor o multitudine de oferte din care aceştia pot alege. De această dată, „Târgul ONG-urilor” își propune să ofere elevilor şi studenţilor din județul Argeș mobilizare și posibilitatea de a cunoaște activitatea desfășurată de organizațiile nonguvernamentale din județ, precum și starea potențială de a interacționa cu liderii acestora. Acest remarcabil eveniment este susținut de: VIVO Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Palatul Copiilor Piteşti. Consiliul Județean al Elevilor Argeș reprezintă singura structură reprezentativă a elevilor din județ și are un rol important în democratizarea școlii și a relațiilor profesor-elev.

CJE Argeș își propune dezvoltarea gradului de asociativitate şi responsabilizare socială în rândul elevilor şi asigurarea unui climat educațional democratic şi de calitate și are misiunea de reprezentare a elevilor în forurile decizionale și asigurarea unui mediu propice dezvoltării personale și profesionale a lor prin susținerea voluntariatului și acțiunilor pliate pe nevoile și interesele lor, menite să îi informeze, conștientizeze, motiveze și responsabilizeze. Consiliul Județean al Elevilor Argeș îşi propune introducerea elevilor în viaţa civică, iar fiecare proces important al democraţiei este regăsit în funcţionarea acestuia.

About The Author

Related posts