web analytics
Breaking News
Parastasul regelui Mihai – transmis LIVE de la Curtea de Argeş!

Parastasul regelui Mihai – transmis LIVE de la Curtea de Argeş!

Sâmbătă, la Curtea de Argeș va fi oficiată slujba la 40 de zile de la moartea Regelui Mihai. Membrii Casei Regale au confirmat prezența la eveniment, iar ceremonia va fi oficiată în Mănăstirea Arhiepiscopală, de arhiepiscopul de Arges, Calinic, împreună cu un sobor de preoți.
Tradiția ortodoxă spune că la 40 de zile de la moartea unui om, sufletul acestuia va merge în Rai sau în Iad, în funcție de faptele pe care cel decedat le-a făcut în viață.
Emoția publică din timpul ceremoniilor de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai încă persistă la Curtea de Argeș. Localnicii spun că vor fi prezenți la ceremonia de sâmbătă, chiar dacă ea va fi una privată.
Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017 și a fost înmormântat pe 16 decembrie, iar evenimentele din timpul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranului a fost în țară vor rămâne în istorie.
Slujba va fi oficiată la miezul zilei în Catedrala Meșterului Manole, iar apoi membrii Casei Regale și invitații lor vor merge la mormântul regelui aflat în necropola regală unde vor depune flori și coroane.

Parastasul regelui Mihai – transmis LIVE de la Curtea de Argeş!

Pentru că argeşenii şi-au anunţat prezenţa în număr foarte mare la parastasul regelui Mihai, jandarmii vor fi prezenţi la eveniment într-un număr mare asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică.

Cu această ocazie Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări:

  • participanţii să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările jandarmilor;
  • să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele;
  • să nu abandoneze colete, rucsacuri ori alte bagaje voluminoase în locurile publice;
  • să solicite de fiecare dată, când se consideră necesar, ajutorul şi sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică.

About The Author

Related posts