Partidul la care nimeni nu se așteaptă va da lovitura!

Partidul la care nimeni nu se așteaptă va da lovitura!

Surprizele alegerilor europarlamentare. Partidul la care nimeni nu se așteaptă va da lovitura. Sociologul Mirel Palada prevede creșterea spectaculoasă a unui partid mai mic și consideră că este o greșeală că societatea se concentrează doar pe partidele mari.

Mirel Palada consideră că PMP va eșua la alegerile europarlamentare, ca urmare a informaţiilor despre posibila colaborare cu fosta Securitate a lui Traian Băsescu.

De asemenea, Palada mai afirmă, în baza unor cercetări sociologice, că UNPR creşte spectaculos, depăşind 3%, ca urmare a unei campanii intense desfăşurate de Gabriel Oprea.

,,În cel mai recent sondaj Sociopol, terminat la sfârșitul săptâmănii trecute, UNPR a trecut deja de 3% și e pe creștere. ,,Din ce se întâmplă, trag concluzia că temele legate de zona militară și de securitate i-au priit UNPR-ului în această campanie, ca și recentele subiecte de dezbatere publică: acoperirea crucilor eroilor români cu saci de gunoi în cimitirul miliar din Valea Uzului, demontarea statuii lui Mihai Viteazu la Oradea, scoaterea drapelului României la Miercurea Ciuc, folosirea imnului Ungariei și a imnului secuiesc în secuime.

La asta se adaugă probabil și efortul de campanie: din ce am auzit, Oprea a bătut toată țara, vizitând toate județele în ultimele trei luni.

Avem o campanie în care, pe lângă bazinele mari de vot, lupta electorală se duce inclusiv pe bazine foarte bine definite, punctuale, la nivel de categorii profesionale”, a mai adăugat Palada.

 

About The Author

Related posts